Reteaua Corect

BCE: Numărul de bancnote euro contrafăcute a crescut în 2017

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, vineri, că în anul 2017 au fost retrase din circulaţie un număr de 694.000 de bancnote euro contrafăcute, în creştere cu 1,5% comparativ cu 2016, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Valoarea bancnotelor euro contrafăcute retrase din circulaţie în 2017 a fost de aproximativ 36 de milioane de euro, comparativ cu 40 de milioane de euro în 2016, an în care s-au înregistrat pierderi mai mari de pe urma bancnotelor de 500 de euro contrafăcute.

Anul trecut, bancnotele de 50 de euro au continuat să înregistreze cel mai mare număr de contrafaceri (52,5%), urmate de cele de 20 de euro (35,2%). Cele mai multe dintre bancnotele contrafăcute (97,8%) au fost identificate în ţări din zona euro. Circa 1,7% au provenit din state membre ale UE din afara zonei euro şi 0,5% din alte regiuni ale lumii.

BCE a precizat că aproximativ 363.000 de bancnote euro contrafăcute au fost retrase din circulaţie în semestrul al doilea al anului trecut, cifra care reprezintă o creştere de 9,7% faţă de 331.000 de bancnote euro contrafăcute retrase în prima jumătate a anului trecut şi o creştere de 2,8% faţă de 353.000 de bancnote euro contrafăcute retrase în semestrul al doilea din anul 2016.

"Probabilitatea de a primi o bancnotă contrafăcută este foarte redusă. Numărul bancnotelor contrafăcute rămâne foarte scăzut, raportat la cel al bancnotelor autentice aflate în circulaţie, care a înregistrat o creştere constantă, la rate superioare dinamicii PIB, de la introducerea acestora", susţine BCE.

Potrivit instituţiei de la Frankfurt, în anul 2017, numărul şi valoarea bancnotelor euro aflate în circulaţie au crescut cu aproximativ 5,9% şi, respectiv, 4,0%. În prezent, există peste 21 de miliarde de bancnote euro în circulaţie, cu o valoare totală de peste 1.100 de miliarde euro.

Pentru a îngreuna contrafacerea bancnotelor euro, BCE a decis să introducă treptat în circulaţie noile bancnote din seria 'Europa' cu măsuri de securitate sporite. În 2019, BCE va introduce noile bancnote de 100 şi 200 de euro din seria "Europa", în condiţiile în care până acum au intrat în circulaţie noile bancnote de 5, 10, 20 şi 50 de euro.

BCE este responsabilă de emiterea de monede şi bancnote pentru cele 19 state membre ale zonei euro. Producerea monedelor şi bancnotelor revine băncilor centrale naţionale. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.