Reteaua Corect

BCE ar putea ridica interdicţia plăţii dividendelor

Scris de newsreporter in 27 iunie 2021 la 11:18, in Business. 458 vizualizari Intra in discutie Taguribce, dividente shortlinkhttp://crct.ro/ny2B

Banca Centrală Europeană ar putea ridica în următoarele luni interdicţia plăţii dividendelor, datorită îmbunătăţirii scenariului macroeconomic în zona euro, a declarat Pablo de Hernandez de Cos, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, transmite Reuters, relatează Știripesurse.

"Acum situaţia macroeconomică s-a schimbat iar argumentele care ar justifica extinderea sau menţinerea recomandării dispar progresiv", a declarat De Cos la un eveniment financiar în Spania.
"În următoarele luni, în iulie sau septembrie, vom comunica această decizie, care încă nu a fost luată", a adăugat oficialul BCE.

În primăvara anului trecut, BCE a cerut băncilor pe care le supervizează să înceteze să mai plătească dividende, pentru a-şi păstra fondurile proprii şi a-şi folosi profiturile în vederea sprijinirii economiei afectată de pandemie. În decembrie, Banca Centrală Europeană a decis să lase creditorii din zona euro să îşi recompenseze acţionarii cu o parte din profiturile cumulate în 2019/2020, autorizându-le să plătească dividende sau să răscumpere acţiuni dacă dispun de suficiente fonduri proprii, relaxând interdicţia plăţii dividendelor impusă în primul val al pandemiei.

Cu toate acestea, BCE a subliniat că băncile trebuie să dea dovadă de prudenţă şi să îşi păstreze capitalul, având în vedere că volumul creditelor neplătite ar putea ajunge la 1.400 miliarde de euro. Potrivit regulilor comunicate de BCE, băncile din zona euro ar trebui să păstreze dividendele şi răscumpărările de acţiuni la mai puţin de 15% din profiturile cumulate pentru 2019 şi 2020 sau 0,2% din capitalul lor de nivel 1, în funcţie de care din cei doi indicatori este mai mic.

În 23 iulie, BCE ar urma să ia o decizie privind eventuala ridicare a restricţiilor privind dividendele şi răscumpărarea de acţiuni.

Știirpesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.