Reteaua Corect

„Batterygate”: Apple, amendată din nou

Scris de newsreporter in 19 noiembrie 2020 la 11:44, in Business. 646 vizualizari Intra in discutie Taguriamendat, Apple, baterii, incetinire, iPhone shortlinkhttp://crct.ro/nwYl

Compania Apple a fost amendată din nou pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor vechi, scrie Hotnews.ro.

Apple s-a înțeles să plătească 113 milioane de dolari pentru a închide o investigație privind practicile companiei de a încetini modelele vechi de iPhone, o practică despre care clienții spun că este o tactică de a-i forța să cumpere modele mai noi și mai scumpe, scrie Business Insider.

Apple a refuzat să comenteze informația dar a subliniat că nu a admis că a greșit cu ceva ca parte a înțelegerii.

Așa-numitul scandal „batterygate” datează din 2017 când clienții au început să observe că dispozitivele lor încep să funcționeze mai lent după ce au descărcat noi versiuni ale software-ului Apple.

Apple a admis la momentul respectiv că actualizările respectiv încetinesc într-adevăr telefoanele, afirmând că acest lucru se întâmplă pentru a preveni închiderea subită a iPhone-urilor datorită îmbătrânirii bateriilor.

Unii clienți și critici s-au întrebat dacă practica nu urmărește de fapt creșterea vânzărilor pentru noile modele iPhone, lucru negat de Apple.

Noua investigație a fost lansată de peste 30 de state americane, anchetatorii afirmând că Apple era la curent cu faptul că update-urile încetinesc dispozitivele sale dar nu a informat și clienții despre această practică.

Pe lângă amendă, Apple și-a luat angajamentul să fie mai transparentă în ceea ce privește practicile.

„Companiile Big Tech trebuie oprite din a manipula consumatorii și obligate să le spună întregul adevăr cu privire la practicile și produsele lor”, a afirmat procurorul general al statului Arizona, Mark Brnovich, într-un comunicat de presă.

Aceasta nu este singura sancțiune financiară impusă Apple în legătură cu practica respectivă dar majoritatea par ca o picătură într-o găleată comparate cu vânzările Apple - luna trecută compania a raportat vânzări de 26,4 miliarde de dolari doar din iPhone-uri în ultimul trimestru fiscal.

O autoritate de reglementare din Franța a amendat compania în luna februarie cu 27 milioane de dolari pentru încetinirea deliberată a iPhone-urilor sale fără să informeze utilizatorii.

În luna martie, Apple a ajuns la o înțelegere să plătească 500 de milioane de dolari după ce compania a fost ținta unui proces colectiv în Statele Unite în care reclamanții au acuzat-o că încetinește intenționat telefoanele pentru a-i determina să cumpere unele noi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.