Reteaua Corect

Bank of America spune că adoptarea monedelor digitale este 'inevitabilă'

O notă recentă a analiștilor Bank of America a spus că un CBDC ar fi diferit de monedele digitale disponibile în prezent, deoarece ar fi responsabilitatea Rezervei Federale, nu a unei bănci comerciale, conform cointelegraph.com, citat de Știripesurse.

Se pare că SUA vor avansa în sfârșit pentru a-și crea propria monedă digitală a băncii centrale (CBDC), conform Bank of America.

Criptostrategii de la Bank of America Andrew Moss și Alkesh Shah au scris într-o notă din 24 ianuarie că CBDC-urile „sunt o evoluție inevitabilă a monedelor electronice de astăzi”, potrivit unui raport Bloomberg . Analistii au scris:

„Ne așteptăm ca adoptarea și utilizarea stablecoin-urilor pentru plăți să crească semnificativ în următorii câțiva ani, pe măsură ce instituțiile financiare explorează soluții de stocare și tranzacționare a activelor digitale și pe măsură ce companiile de plăți încorporează tehnologia blockchain în platformele lor.”

Între timp, un raport din 20 ianuarie intitulat „Bani și plăți: dolarul american în epoca transformării digitale” de la Federal Reserve Bank (FRB) a cântărit beneficiile și dezavantajele adoptării potențiale de către SUA a unui CBDC.

S-a luat în considerare dacă un CBDC ar putea „îmbunătăți sistemul de plăți național sigur și eficient” pentru gospodării și întreprinderi, deoarece „sistemul de plăți continuă să evolueze”, ceea ce poate duce la „opțiuni de plată mai rapide între țări”.

Între timp, Shah și Moss au declarat că utilizarea monedelor digitale emise de companii private este probabil să crească. În prezent, răspunderea pentru formele existente de monedă digitală, cum ar fi conturile bancare online sau aplicațiile de plată, aparține entităților private, cum ar fi băncile comerciale.

Cu toate acestea, o CBDC ar fi diferită în acest sens, deoarece ar fi responsabilitatea unei bănci centrale precum Rezerva Federală, a scris FRB într-o declarație despre raport.

De asemenea, a subliniat dificultățile potențiale, inclusiv menținerea stabilității financiare, protejarea confidențialității utilizatorilor și combaterea tranzacțiilor ilicite. Fed a deschis publicul pentru comentarii cu privire la aceste probleme până pe 20 mai.

Un CBDC este o versiune digitală a monedei fiduciare a unei țări, cum ar fi dolarul american. Au început să treacă în centrul atenției în 2020, când Bahamas a lansat primul CBDC din lume , „Sand Dollar”.

Între timp, banca centrală a Chinei este în proces de dezvoltare a unui portofel digital în yuani , în timp ce își intensifică eforturile de a crea o monedă digitală. În aprilie 2021, banca centrală a Suediei a finalizat prima fază a pilotului său de monedă digitală „e-krona”.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.