Reteaua Corect

Copiii, principalul motiv pentru neplata ratelor

Scris de A E in 20 iulie 2010 la 10:47, in Finante-Banci. 25 vizualizari Intra in discutie Taguricoface, credite, neplata, rate, restante shortlinkhttp://crct.ro/n56J

Unul dintre directorii celei mai importante firme de recuperare debite de la noi din tara, Coface, crede ca restantele la credite vor continua sa creasca si anul acesta, principalele motive de neplata din ultima perioada fiind diminuarea veniturilor salariale sau nasterea unui copil. In plus, masurile impuse de Guvern vor accentua situatia dificila in care se afla economia, intarziindu-se astfel iesirea din recesiune si scaderea numarului restantierilor.

Alexandra Rusen, coordonatorul afacerilor cu persoane fizice al Coface, a declarat, pentru Romania Libera, ca cele mai multe credite incredintate pentru colectare sunt cele de consum si nevoi personale. Principalele motive de neplata in ultima perioada sunt diminuarea veniturilor salariale si a veniturilor in general si nasterea unui copil, ceea ce presupune intrarea in concediu de maternitate, deci, in final, tot o reducere a veniturilor. Aceste doua motive reprezinta aproximativ 24% din totalul argumentelor aduse de restantieri. Pe locul al doilea se situeaza pierderea locului de munca fara a primi un ajutor de somaj, cu  15,6% iar pe locul al treilea, intrarea in somaj tehnic sau alte forme de somaj temporar, cu 12,16%.

''Avand in vedere faptul ca in trecut bancile acordau mai usor credite clientilor care erau angajati in domeniul bugetar, suntem siguri ca in urmatoarea perioada numarul restantelor va creste. Companiile se vor confrunta cu scaderea consumului, vor incerca sa isi adapteze politicile de cost la noile cerinte economice si isi vor reajusta cheltuielile. Astfel, va creste somajul, iar presiunea pe lichiditati va fi din ce in ce mai mare'', a mai spus Rusen, adaugand ca firmele de colectare nu resusesc sa recupereze, in general, mai mult de 25% din datorii.

A.E.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.