Reteaua Corect

Bancherii din Uniunea Europeană riscă să rămână fără bonusuri

Scris de newsreporter in 03 iunie 2020 la 00:25, in Business. 373 vizualizari Intra in discutie Taguribanci, finante shortlinkhttp://crct.ro/nwaY

Bancherii din Uniunea Europeană ar putea să se confrunte cu interdicţia de a primi bonusuri timp de un an, pentru a ajuta la impunerea unui pachet de măsuri de sprijin pentru creditorii afectaţi de pandemia de coronavirus (COVID-19), arată un document al blocului comunitar consultat de Reuters

Printre măsurile incluse în pachet se află relaxarea unor cerinţe privind capitalul, pentru a ajuta băncile să continue creditarea afacerilor, în condiţiile în care economia este în recesiune. Pachetul are nevoie de aprobarea guvernelor tuturor celor 27 de state membre şi a Parlamentului European pentru a intra în vigoare,  potrivit Agerpres.

Deja autorităţile de reglementare ale UE au cerut băncilor să amâne acordarea bonusurilor şi dividendelor până se va cunoaşte mai bine amploarea pagubelor provocate de criză, dar membrii Parlamentului European vor condiţii mai dure în stabilirea reglementărilor privind capitalul.

Unii parlamentari au propus ca autorităţile de reglementare să poată suspenda temporar bonusurile, răscumpărările de acţiuni, beneficiile de pensii discreţionare şi dividendele.

Conform documentelor consultate de Reuters, statelor UE li s-a cerut opinia privind posibila interzicere a dividendelor timp de un an.

De asemenea, se propune ca instituţiile financiare să poată exclude din iunie 2021 rezervele de la băncile centrale în calculul ratei lor de îndatorare, pentru a elibera sumele necesare pentru creditare.

Oficialii Autorităţii Bancare Europene (EBA) susţin că băncile europene şi-au construit rezerve de capital de peste 430 de miliarde de euro, care ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru a acoperi pierderile provocate de sporirea creditelor neperformante, în contextul epidemiei.

Totuşi, unii creditori - în special în economiile pu

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.