Reteaua Corect

Banca Centrală a Germaniei lucrează „din greu” să cureţe milioane de euro distruse de inundații

Scris de newsreporter in 01 septembrie 2021 la 17:35, in Business. 226 vizualizari Intra in discutie Taguribanca germaniei, milioane de euro shortlinkhttp://crct.ro/nymb

Oficialii de la Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) lucrează din greu să cureţe şi să numere bancnotele care au fost murdărite şi deteriorate de inundaţiile care au devastat vestul Germaniei la mijlocul lunii iulie, relatează DPA și Agerpres.

„Procesarea acestor bancnote trebuie făcută cât mai rapid posibil, înainte să se întărească şi să devină tari ca betonul”, a declarat Johannes Beermann, membru în comitetul executiv al Bundesbank.

Serviciul de curăţare a bancnotelor deteriorate şi înlocuirea lor este oferit gratuit de Bundesbank victimelor inundaţiilor. Singura condiţie pentru înlocuirea bancnotelor este să fie prezentată cel puţin jumătate din suprafaţa bancnotei. Deseori bancnotele trimise către centrul Bundesbank pentru bancnote deteriorate din oraşul Mainz sunt murdare de noroi, ape reziduale şi petrol. În prima fază bancnotele sunt spălate şi uscate după care sunt examinate pentru a se verifica dacă sunt veritabile.

De asemenea, grămezile de bancnote deseori au un miros persistent atunci când este înlăturată folia de plastic în care sunt împachetate. Bundesbank estimează că până acum a primit bancnote murdărite în inundaţii în valoare de aproximativ 51 milioane de euro, care au fost fie depuse la filiale locale ale băncii centrale sau au fost trimise prin poştă.

Comparativ, într-un an normal, Bundesbank primeşte bancnote deteriorate în valoare de aproximativ 40 milioane de euro. La mijlocul lunii iulie, inundaţii grave au devastat mari părţi din vestul Germaniei, precum şi din ţările vecine Belgia şi Olanda. Landurile Renania de Nord-Westfalia şi Renania-Palatinat au fost cele mai afectate, dar şi Bavaria şi Saxonia au avut de suferit. 183 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au afectat vestul Germaniei în zilele de 14 şi 15 iulie şi numeroase case, drumuri, căi ferate şi poduri au fost distruse. Guvernul de la Berlin a pus deoparte aproximativ 30 de miliarde de euro pentru plata despăgubirilor pentru victimele inundaţiilor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.