Reteaua Corect

Banca Centrală Europeană pregătește măsuri dure pentru a evita o criză de proporții

Scris de newsreporter in 16 iunie 2022 la 10:47, in Business. 343 vizualizari Intra in discutie TaguriBanca Centrala Europeana, bce, criza, masuri shortlinkhttp://crct.ro/nzK1

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat miercuri că intenţionează să creeze un nou instrument pentru a aborda riscul fragmentării zonei euro, într-o mişcare menită să atenueze temerile legate de o nouă criză a datoriilor, transmite CNBC, potrivit Știripesurse.

Decizia vine după ce banca centrală a surprins participanţii de pe piaţă cu o întâlnire de urgenţă, pentru a aborda costurile mai mari de împrumut pentru multe guverne europene, informează News.ro.

”De când procesul treptat de normalizare a politicilor a fost iniţiat în decembrie 2021, Consiliul guvernatorilor s-a angajat să acţioneze împotriva riscurilor de fragmentare care revin”, a spus BCE într-un comunicat. Pandemia a lăsat vulnerabilităţi de durată în economia zonei euro, care într-adevăr contribuie la transmiterea inegală a normalizării politicii noastre monetare între jurisdicţii, a explicat banca.

Comentariile reflectă creşterea randamentelor obligaţiunilor, în ultima săptămână.

După o întâlnire regulată de politică de săptămâna trecută, BCE a sugerat o înăsprire mai agresivă a politicii, dar nu a reuşit să ofere noi măsuri pentru a sprijini ţările foarte îndatorate din bloc. Acest lucru a stârnit o oarecare nervozitate în rândul managerilor de fonduri, cu privire la fragmentarea financiară, şi a condus la o creştere a randamentelor obligaţiunilor.

Randamentul obligaţiunilor pe 10 ani ale Italiei a depăşit pragul de 4% la începutul acestei săptămâni – un economist spunând că aceste niveluri s-ar putea transforma în cele din urmă într-o problemă” pentru naţiunea din sudul Europei.

Pentru a aborda aceste preocupări, BCE a declarat miercuri că va reinvesti răscumpărările din programul său de cumpărare de obligaţiuni de urgenţă – denumit PEPP – într-un mod flexibil şi că va cere echipei sale ”să accelereze finalizarea proiectării unui nou proiect de instrument antifragmentare.”

Isabel Schnabel, membru al Comitetului executiv al BCE, a declarat marţi la Paris: ”Angajamentul nostru faţă de euro este instrumentul nostru anti-fragmentare. Acest angajament nu are limite. Şi istoricul nostru de intervenţie atunci când este necesar susţine acest angajament.”

Ţările europene s-au confruntat cu costuri semnificative de îndatorare, în urma crizei datoriilor suverane din 2011. Unele dintre dezechilibre au fost abordate, dar există încă preocupări cu privire la regiune în ansamblul ei, în special pentru că are o singură politică monetară pentru 19 poziţii fiscale diferite.

Randamentul obligaţiunilor italiene pe 10 ani a scăzut miercuri dimineaţă, la scurt timp după ce BCE şi-a anunţat întâlnirea neprogramată. Randamentul a extins pierderile în timpul tranzacţiilor de după-amiază, pentru a închide sub pragul de 4%.

Costurile de împrumut pentru alte guverne din zona euro au scăzut, de asemenea, în urma ştirii, randamentul obligaţiunilor pe 10 ani al Greciei tranzacţionându-se în scădere cu peste 7%.

Pe pieţele valutare, euro s-a apreciat faţă de dolarul american, continuând tendinţa văzută mai devreme în sesiune, când a apărut ştirea că va avea loc o întâlnire de urgenţă.

Acţiunile băncilor italiene, care au crescut mai devreme miercuri, au continuat să urce în urma deciziei de politică monetară.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.