Reteaua Corect

Banca centrală a Chinei reduce brusc dobânda cheie la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani

Scris de newsreporter in 15 august 2023 la 08:19, in Business. 287 vizualizari Intra in discutie Taguri10 ani, banca centrala, dobanda cheie shortlinkhttp://crct.ro/nBLj

Banca centrală a Chinei a redus marți în mod neașteptat dobânda de politică minetară pentru a doua oară în trei luni, într-un nou semnal că autoritățile fac eforturi pentru a stimula o redresare economică dificilă, potrivit Reuters, citat de HotNews.

Încetinirea creditării și creșterea riscurilor de deflație au necesitat mai multe măsuri de relaxare monetară , spun observatorii pieței, în timp ce riscurile de nerambursare ale unor dezvoltatori de locuințe au afectat încrederea pieței financiare.

„Toate acestea se adaugă la urgența de a acționa rapid, înainte ca încrederea consumatorilor și a întreprinderilor să se deterioreze brusc”, a declarat Tommy Wu, economist senior la Commerzbank.

Într-un sondaj făcut pe 26 de observatori ai pieței, efectuat în această săptămână, aproape 80% din respondenți au spus că banca centrală va lăsa neschimbată rata dobânzii. „Reducerea surprinzătoare a ratei a fost un răspuns prompt pentru a susține redresarea Chinei”, a declarat Ken Cheung, strateg șef FX pentru Asia la Mizuho Bank.

Creșterea dezamăgitoare a vânzărilor cu amănuntul și a producției industriale a survenit în momentul în care biroul oficial de statistică al Chinei a anunțat că nu va mai publica cifrele privind șomajul în rândul tinerilor, care a crescut la peste 20% . Economia chineză a intrat în deflație în iulie pentru prima dată de la începutul anului 2021.

Banca centrală a injectat, de asemenea, 204 miliarde de yuani prin operațiuni repo inverse pe șapte zile, reducând în același timp costurile de împrumut cu 10 puncte de bază, la 1,80%, de la 1,90% anterior, potrivit unui anunț de pe site-ul PBOC.

China este singura bancă centrală importantă în rândul băncilor centrale prin politica sa de relaxare monetară , celelalte bănci centrale fiind într-un ciclu de înăsprire a oliticilor, fiind în luptă cu inflația ridicată.

Yuanul a pierdut aproximativ 5% față de dolar în acest an, devenind una dintre cele mai proaste performanțe valutare din Asia. Randamentele obligațiunilor de stat pe 10 ani ale Chinei au scăzut la 2,56%, cel mai scăzut nivel din mai 2020.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.