Reteaua Corect

Băuturile răcoritoare câştigă teren

Piaţa băuturilor răcoritoare va depăşi în 2018 pragul de 6 miliarde de lei, după o creştere de aproape 24% în ultimii cinci ani, pe fondul investiţiilor în publicitate şi al creşterii apetitului pentru consum al românilor, arată un raport publicat de KeysFin și citat de Ziarul Financiar.

„Piaţa s-a maturizat şi a crescut constant în aceşti ani, consolidarea sa fiind mai rapidă în intervalul 2015-2018. Acest fapt este reflectat clar de creşterea de 750% a rezultatului net în ultimii 5 ani, indicatorul atingând în 2017 o valoare de peste 523 de milioane de lei”, arată analiştii de la KeysFin.

Potrivit raportului, topul primelor 10 companii de pe piaţa răcoritoarelor din România este condus de Coca-Cola HBC România SRL. Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 1,83 miliarde de lei în 2014 la 2,21 miliarde lei în 2017, reprezentând acum mai mult de 37% din piaţă.

Următoarea poziţie este ocupată de Quadrant Amroq Beverages SRL, firmă controlată de PepsiCo, care a înregistrat anul trecut vânzări de 854,8 milioane de lei, în creştere cu 12,6% faţă de anul 2016, ajungând la o cotă de piaţă de 14%.

Podiumul este completat de Romaqua Group SA, cu o cifră de afaceri de 725,1 milioane de lei, care a ajuns la o cotă de piaţă de 12%, apropiindu-se astfel de nivelul înregistrat de Quadrant Amroq Beverages SRL.

Topul este completat de La Festa International SRL, European Drinks SA, La Fântâna SRL, Carpathian Springs SA, Rio Bucovina SRL, Perla Harghitei SA şi Alconor Company SRL, cu afaceri cumulate ce au depăşit 1,4 miliarde de lei în 2017.

În raport se mai precizează că piaţa este concentrată - primii 10 jucători, dintre cei 526 prezenţi pe piaţă, acoperă 87% din cifra de afaceri totală a pieţei, primele trei companii avand o cotă de piaţă cumulată de 64%.

De asemenea, din datele centralizate de KeysFin mai reiese că 72% din piaţa băuturilor răcoritoare este controlată de investitorii străini, olandezii (51%), polonezii (8,2%) şi suedezii (4,6%) fiind cei mai importanţi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.