Reteaua Corect

Bătălia ascunsă din spatele numirilor la conducerea ASF

Scris de newsreporter in 06 noiembrie 2018 la 12:57, in Business. 113 vizualizari Intra in discutie TaguriASF, consiliu, numiri, PSD, rca shortlinkhttp://crct.ro/ntyl

Alinierea legislaţiei pentru asi­gu­rările auto obligatorii (RCA) la normele europene fără declan­şa­rea unor noi ne­mulţumiri sau proteste din par­tea transportatorilor este principala pro­blemă pe care noul Consiliul al Autorităţii de Supraveghere Financiară trebuie să o rezolve imediat ce îşi va prelua mandatul, scrie Ziarul Financiar.

Candidaţii la conducerea ASF, instituţia care supraveghează pieţele nonbancare (asi­gu­rări, piaţa de capital şi pensii private) cu o va­loa­re de peste 20 mld. euro şi impact asu­pra a 10 mi­lioane de clienţi vor fi au­diaţi astăzi în co­mi­siile reunite ale Senatului şi Camerei Depu­ta­ţilor. Peste 30 de candidaţi s-au înscris în cursa pen­tru unul dintre cele nouă locuri la vârful ASF.

Tariful de referinţă şi factorul N, cu aju­torul căruia se identifică clienţii cu risc ridicat, sunt măsuri care ţin în frâu asociaţiile de transportatori, pentru că acestea au generat scăderea tarifelor pentru companii de la mii de euro pe an la circa 1.500 de euro în prezent. Ele sunt însă combătute de Comisia Europeană care le consideră încălcări ale concu­renţei.

Noul consiliu al ASF va trebui să iden­tifice soluţii astfel încât să nu declanşeze noi va­luri de nemulţumiri din partea transpor­tatorilor, dar şi să creeaze premise pentru o piaţă liberă.

Transportatorii îi vor în continuare la con­du­cerea ASF pe Leonardo Badea (preşedinte) şi Cornel Coca Constantinescu (vicepreşedinte res­ponsabil de piaţa asigu­rărilor) pentru că cei doi au mers înainte cu ideea tarifelor de refe­rinţă în pofida atenţio­nărilor Comisiei Europene.

Transportatorii sunt principalii benefi­ciari ai tarifelor de referinţă la RCA,  în condiţiile în care noile tarife de referinţă au scăzut cu 5%, în timp ce la persoane fizice preţurile au crescut cu 4%.

Potrivit Mediafax, membrii PSD din Co­mi­tetul Executiv Naţional i-au acordat lui Leonardo Badea sprijinul pentru un nou man­dat la vârful ASF.

Funcţiile de conducere din cadrul ASF sunt extrem de râvnite ca urmare a salariilor de mii de euro cu care sunt plătite. Preşedintele ASF încasează peste 14.000 de euro pe lună, vicepreşedinţii peste 12.000 de euro, în timp ce nonexecutivii au peste 6.000 de euro lunar.

Până ieri consiliul ASF a fost format din Leonardo Badea - preşedinte, Ovidiu Wlassopol - prim-vicepreşedinte, Cornel Coca Constan­ti­nes­cu - vicepreşedinte pe asigurări, Mircea Ursa­che - vicepreşedinte pe piaţa de capital, Ion Giu­rescu - preşedinte pe zona pensiilor private. Cei patru membri nonexecutivi din Consiliu ale căror mandate expiră azi sunt Dan Armeanu, Albin Biro, Gheorghe Marcu şi Gabriela Boca.

Continuarea pe ZFCorporate

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.