Reteaua Corect

Avertismentul specialiştilor: Preţurile telefoanelor cu Android vor creşte

Scris de newsreporter in 20 iulie 2018 la 10:04, in Business. 265 vizualizari Intra in discutie Taguriamenzi, Android, creste, google, pret, telefoane shortlinkhttp://crct.ro/nt1z

Unul dintre principalele motive pentru care sunt atât de răspândite şi pentru care fanii de Android îşi iubesc telefoanele este faptul că acestea sunt ieftine. Acest lucru este posibil să se schimbe în curând, având în vedere că furnizorul sistemului de operare a încasat o amendă record din partea Comisiei Europene şi este posibil să-şi schimbe politica de a mai oferi gratuit sistemul de operare producătorilor de telefoane mobile, scrie Business Insider, potrovit Mediafax.

Unul dintre principalele motive pentru care sunt atât de răspândite şi pentru care fanii de Android îşi iubesc telefoanele este faptul că acestea sunt ieftine. Acest lucru este posibil să se schimbe în curând, având în vedere că furnizorul sistemului de operare a încasat o amendă record din partea Comisiei Europene şi este posibil să-şi schimbe politica de a mai oferi gratuit sistemul de operare producătorilor de telefoane mobile, scrie Business Insider.

Alphabet Inc, compania-mamă a Google a primit o amendă de 5 mld. de dolari din partea UE. Autoritatea de Concurenţă a Uniunii Europene a verificat posibilitatea unui abuz de poziţie dominantă din partea Google prin sistemul său de operare – Android -  care este folosit de peste 80% din smartphone-urile din întreaga lume. Concurenţa acuză Google că şi-ar fi promovat propriile aplicaţii şi servicii mobile, în mod special motorul său de căutare.

Pe de altă parte, Google a contestat această decizie şi susţine că sistemul Android, care este gratuit pentru producătorii de telefoane, a crescut competitivitatea din piaţă, lucru ce ar fi dus la micşorarea preţurilor la smartphone-uri.

Comisia Europeană a declarat că Google trebuie să înceteze practicile considerate necompetitive într-un termen de 90 de zile.

„Este foarte posibil ca această situaţie să determine creşterea preţurilor la telefoanele cu sistemul de operare Android, însă asta va depinde de modul în care Google decide să se conformeze deciziei (Comisiei Europene – n. red.)”, spune Pinar Akman, profesor al Universităţii din Leeds, Marea Britanie.

Producătorii de telefoane primesc în acest moment gratuit sistemul de operare de la Google, în timp ce aplicaţia Google Play este esenţială funcţionării acestuia.

Akman este de părere că dacă Google nu va mai impune în contractele cu producătorii de telefoane mobile folosirea aplicaţiilor proprii,  iar un alt mod pentru a compensa pierderile pe partea aceasta ar fi să tarifeze sistemul de operare atât de popular, iar asta va rezulta în costuri mai mari de producţie pentru telefoanele mobile, în consecinţă în preţuri mai mari la vânzare.

ARTICOL PUBLICAT de Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.