Reteaua Corect

Avertisment DUR din partea BNR în scandalul Arenelor

Scandalul care îi are ca protagonişti pe afaceristul Ion Ţiriac şi Banca Naţională a României pare că ia amploare. Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, iese la rampă după ce afaceristul a lansat atacuri dure şi face un avertisment cu privire la posibila implicare a Guvernului în tot acest război. Într-un interviu acordat ProSport, Suciu susţine că România riscă o investigaţie amplă a Comisiei Europene dacă Executivul va ceda presiunilor făcute de miliardar şi va deposeda BNR, prin HG sau OUG, transmite Știripesurse.ro.

"Acesta ar fi un act pe care guvernul şi-l va asuma. Dar, în momentul respectiv, Comisia Europeană va considera că este o formă de finanţare indirectă a guvernului, iar acele sume vor fi trecute la deficit. Există această posibilitate pe care Uniunea Europeană o ia în calcul în momentul în care de la banca centrală se preia o proprietate sau se duc bani spre guvern. Va fi investigată această chestiune şi vor considera că e o formă de ajutor indirect. Chiar dacă noi am fi, să zicem, de acord cu varianta asta, mai mult sau mai puţin. Dar, repet, e o procedură care ar crea multe complicaţii suplimentare." , susţine Dan Suciu.

Oficialul BNR a subliniat problemele de natură juridică ale întregii afaceri, a menţionat că Banca are disponibilitatea de a găsi o rezolvare – dar nu prin "naţionalizarea" propusă de Ţiriac – şi, în final, a mai sugerat o miză: toată lumea vrea să pună mâna pe Arenele BNR şi pe stadion, dar DUPĂ ce acestea vor fi fost renovate pe bani publici.

Întreg scandalul s-a declanşat după ce Ion Ţiriac a acuzat BNR că n-ar avea în regulă actele de proprietate a Arenelor şi a invocat faptul că acel complex ar fi bunul întregului popor. Posesorul mai multor afaceri de mare succes puse pe picioare după Revoluţie în România, Ion Ţiriac a respins ideea că BNR ar trebui despăgubită, în calitate de proprietar de drept. Potrivit magnatului, Arenele BNR ar trebui luate prin HG de la BNR şi mutate fie la Ministerul Tineretului şi Sportului, fie la altă instituţie publică, reconstruite pe bani de la buget şi apoi date spre folosinţă privată.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.