Reteaua Corect

Avertisment de la Bruxelles: China iese la cumpărături în căutare de companii ieftine

Scris de newsreporter in 15 aprilie 2020 la 21:52, in Business. 438 vizualizari Intra in discutie Taguriachizitii, alarma, china shortlinkhttp://crct.ro/nvXI

Guvernele din Europa ar trebui să cumpere participaţii în companii pentru a elimina ameninţarea ca acestea să fie preluate de China, a avertizat Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă, întrucât Bruxelles-ul încearcă să protejeze businessurile europene în faţa crizei COVID-19, potrivit FT.

Bruxelles-ul lucrează deja la o serie de propuneri prin care le oferă ţărilor din Uniunea Europeană puteri sporite pentru ca acestea să blocheze tranzacţii iniţiate de companii de stat, care ar afecta mediul concurenţial.

„Nu avem nicio problemă ca statele să acţioneze ca participanţi la piaţă dacă e nevoie – să cumpere acţiuni în companii, atunci când vor să oprească astfel de preluări”, a spus Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă şi vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, potrivit zf.ro.

Companiile europene au fost întotdeauna în vizorul chinezilor, însă declinul economic rapid cauzat de pandemia de COVID-19 a generat reduceri masive în preţul acţiunilor acestora, ceea ce atrage atenţia chinezilor.

„Este foarte important să înţelegem că există un risc real ca businessurile să fie achiziţionate. Situaţia arată că trebuie să lucrăm intens. Este una dintre priorităţile noastre”, a spus Vestager.

Totuşi, ea le cere statelor să nu ia măsuri grăbite, necalculate şi încurajează ca soluţie principală un mediu legislativ neprietenos care să intimideze cumpărătorii din afara Europei.

„Oamenii sunt bineveniţi să facă business în Europa, dar nu prin mijloace concurenţiale nedrepte”, a spus ea.

După ce Germania şi Franţa au cerut în mod repetat un cadru de reglementare care să echilibreze nivelul de joc dintre europeni şi chinezi, Vestager a anunţat luna trecută că va lansa o serie de propuneri în acest sens în luna iunie.

Reglementarea ar viza corporaţiile deţinute sau controlate de guverne non-UE, pentru a adresa temerile legate de faptul că puterea financiară cu care vin acestea le acordă un avantaj nedrept faţă de competitorii din Europa.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.