Reteaua Corect

Autobuze vândute în Suedia cu 24.820 de euro, cumpărate de STB cu 71.300 euro

Scris de newsreporter in 16 decembrie 2022 la 11:04, in Business. 502 vizualizari Intra in discutie Taguriautobuze supraetajate, stb, suedia shortlinkhttp://crct.ro/nABH

Zielele acestea, Societatea de Transport București (STB) din subordinea primăriei București a achiziţionat şase autobuze supraetajete second-hand marca VOLVO pentru suma de 428.000 euro, adică 71.300 bucata, relatează G4Media.ro.

Acestea au fost cumpărate de la o firmă din judeţul Harghita fără tradiţie în domeniul vânzărilor auto care se ocupă cu “extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, a ghipsului, a cretei și a ardeziei”- SC Trandestrade SRL. O societate deţinută, potrivit jurnalul.ro, în calitate de asociați, de persoana fizică Attila Demeny, din Lupeni, județul Harghita, și de entitatea Demeny Silver – Andezit Korlatolt Felelossegutarsasag, cu sediul în Ungaria, localitatea Vecses.

Aceleaşi modele de autobuze, cu aceeaşi culoare și aceleaşi specificaţii tehnice puteau fi cumpărate de curând direct din Suedia prin intermediul unui site de vânzări auto, pentru suma de 24.820 euro bucata, adică de aproape trei ori mai puţin decât preţul oferit de STB.

La puţin timp după ce STB a cumpărat autobuzele de la firma din Harghita, anunţurile au fost şterse.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, STB a transmis că procedura de achiziţie s-a demarat conform legislaţiei, că preţul ofertat s-a încadrat în valoarea estimată a achiziţiei şi că „prin documentaţie nu s-a solicitat preţul de achiziţie de la producător”.

Totodată, compania de transport ţine să menţioneze că „a analizat ofertele publicate de operatorii de transport vis-a-vis de posibila vânzare de autobuze double decker şi nu a identificat niciun un anunţ de vânzare în acest sens de la vreo societate din Suedia”.

Angajaţii STB au semne de întrebare. „Suntem indignați de lipsa dotărilor acestor autobuze dar și de vechimea lor. Nu ne explicam de ce nu au accesat fonduri și să le cumpere noi și de calitate. Firma care a câștigat achiziția este din Harghita și are în acționariat o firma din Ungaria care se ocupa cu vânzarea de produse din piatra. Sunt semne rezonabile de întrebare ridicate de această achiziție”, a declarat pentru G4Media sub protecţia anonimatului unul dintre angajaţii STB.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, până acum ar fi fost livrate doar trei din cele şase autobuze. Acestea sunt parcate la Autobaza STB Nordului.

G4Media.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.