Reteaua Corect

Atacurile cibernetice în creștere în 2018: peste 10,5 miliarde de atacuri informatice

Scris de newsreporter in 24 aprilie 2019 la 15:56, in Business. 24 vizualizari Intra in discutie Taguriatacuri cibernetice, cifre, crestere shortlinkhttp://crct.ro/nulD

Peste 10,5 miliarde de atacuri cibernetice de diferite tipuri au fost înregistrate la nivel mondial, pe parcursul anului 2018, în timp ce numărul atacurilor de tip ransomware a crescut faţă de anul precedent cu 27%, arată Raportul anual SonicWall Cyber Threat 2019, publicat miercuri, informează Agerpres.

Conform analizei SonicWall, pe baza unui eşantion de peste 700 de milioane de atacuri malware, 19,2% dintre acestea au folosit porturi care nu sunt utilizate în mod obişnuit pentru accesarea Internetului, cum ar fi 80 şi 443, ceea ce reprezintă o creştere de 8,7% faţă de 2017.

"Fişierele PDF şi cele din suita Office, instrumente cu care operează zi de zi majoritatea angajaţilor din companiile de orice dimensiune şi din orice industrie, au devenit şi ele canale de propagare a atacurilor informatice. Infractorii cibernetici utilizează acum aceste formate de fişiere, în care majoritatea utilizatorilor au încredere, pentru a eluda sistemele firewall tradiţionale şi cele sandbox single-engine pentru a trimite malware. Serviciul sandbox multi-engine al SonicWall a descoperit ameninţări informatice strecurate în peste 47.000 de fişiere PDF şi aproape 51.000 de fişiere Office, în 2018. Aceasta reprezintă o problemă în creştere, pentru că majoritatea soluţiilor de securitate nu pot identifica şi diminua malware-ul ascuns în fişiere", se menţionează în raportul de specialitate.

În plus, tehnologia SonicWall Real-Time Deep Memory Inspection (RTDMI) a identificat 74.290 de atacuri noi, doar în 2019.

Analiza experţilor relevă, totodată, că, în 2018, au fost înregistrate şi blocate de echipamentele SonicWall 10,52 miliarde de atacuri, cel mai mare număr înregistrat vreodată de către companie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.