Reteaua Corect

Asiguratorii s-au ÎMBOGĂȚIT în pandemie: românii s-au înghesuit să își facă polițe

Scris de newsreporter in 26 martie 2021 la 10:47, in Business. 641 vizualizari Intra in discutie TaguriASF, asigurare, polițe, sanatate shortlinkhttp://crct.ro/nxAC

Asigurările de sănătate încheiate de societăţile de asigurare au cumulat în anul 2020 prime brute subscrise în valoare de aproximativ 451 milioane lei, în creştere cu 18,38% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, se menţionează în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor pe 2020 publicat joi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), relatează Știripesurse.

Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurărilor generale (AG) au fost în sumă de 274 milioane lei, în creştere cu aproximativ 23% şi reprezentând circa 61% din totalul PBS pentru activitatea de asigurări de sănătate, se menţionează în raportul ASF, conform Agerpres.

Citește și: VIDEO Consiliera USR care a DESCINS cu jandarmii la un flagrant FALS a PLÂNS în Live: care ar fi fost MOTIVUL ASCUNS al flagrantului

 

De asemenea, primele brute subscrise aferente asigurărilor de viaţă (AV) au fost în sumă de 177 milioane lei, în creştere cu circa 12% faţă de perioada similară a anului anterior.

Numărul contractelor în vigoare la finalul lunii decembrie 2020 la nivelul întregii pieţe a asigurărilor de sănătate era de 377.854, în scădere cu circa 6% faţă de numărul contractelor în vigoare la finalul anului 2020. Cele mai multe dintre contractele în vigoare (350.668, reprezentând circa 93% din numărul total de contracte) sunt încheiate pentru asigurări de sănătate asimilabile asigurărilor generale.

În anul 2020, societăţile de asigurare autorizate şi reglementate de ASF au raportat indemnizaţii brute plătite, cumulat pentru cele două categorii de asigurări, în sumă de aproximativ 213 milioane lei, astfel: 142 milioane lei sunt aferente contractelor de asigurări generale, înregistrând o reducere de aproximativ 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior; 71 milioane lei reprezintă sume plătite pentru indemnizaţii brute aferente asigurărilor de viaţă, înregistrând o scădere de circa 3% faţă de anul 2019.

Primele brute subscrise pentru asigurările de sănătate aferente activităţii de asigurări generale s-au situat în anul 2020 la o valoare de 275 milioane lei, în timp ce valoarea indemnizaţiilor brute plătite a fost de circa 142 milioane lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, la finalul lunii decembrie 2020 numărul de contracte în vigoare la sfârşitul perioadei de raportare din categoria asigurărilor de viaţă s-a redus cu circa 26%, situându-se la un număr de 27.186 de contracte, în timp ce primele brute subscrise s-au situat la o valoare de aproximativ 177 milioane lei, în creştere cu peste 12%.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.