Reteaua Corect

ASF a amendat Euroins cu 2,1 milioane de lei. Compania ripostează

Scris de newsreporter in 02 octombrie 2020 la 10:10, in Business. 554 vizualizari Intra in discutie Taguriamenda, ASF, EUROINS shortlinkhttp://crct.ro/nwKy

ASF a amendat Euroins cu 2,1 milioane de lei, iar compania anunță că va contesta amenda și că a primit un sprijin financiar de 275 de milioane de lei, relatează Știripesurse.ro.

Euroins România a primit, în trimestrul al III-lea al acestui an, peste 76 milioane lei ca împrumut subordonat, iar acţionarii au votat o nouă majorare de capital în valoare de 50 milioane lei, valoarea pachetului financiar de susţinere depăşind 275 milioane de lei, arată compania, potrivit Agerpres.

"Euroins România Asigurare Reasigurare SA a luat la cunoştinţă cu surprindere despre decizia ASF Romania şi examinează toate opţiunile legale pentru a obiecta în faţa tuturor instituţiilor relevante din România şi Uniunea Europeană. Euroins Insurance Group a susţinut şi va continua să sprijine compania din România, pentru a răspunde chiar şi acestei noi cereri din partea autorităţii de reglementare. În trimestrul al treilea al acestui an, Euroins România a primit deja peste 76 milioane lei ca împrumut subordonat, iar acţionarii au votat o nouă majorare de capital în valoare de 50 milioane lei. De asemenea, compania a luat o serie de măsuri de re-echilibrare astfel încât valoarea pachetului financiar de susţinere depăşeşte 275 de milioane de lei. Cu toate deciziile şi majorările de capital, compania este în măsură să respecte chiar şi această nouă cerere a autorităţii de reglementare. Ca urmare a deciziei ASF Romania privind retragerea autorizaţiei actualei conduceri executive, managementul executiv va fi asigurat în continuare de membrii consiliului de administraţie, în conformitate cu prevederile legale şi statutul companiei. Euroins Romania îi asigură pe acţionari, clienţi, părţile vătămate şi intermediari că va continua să opereze în mod normal, ca şi până acum", susţin reprezentanţii companiei.

Cu operaţiuni în nouă ţări, peste 3.000 de angajaţi şi 2,5 milioane de clienţi în regiunea CEE/SEE, "Euroins Insurance Group este profund îngrijorată de faptul că o instituţie a statului român tratează astfel o investiţie care depăşeşte 700 de milioane de lei, şi care face parte dintr-un mare grup cu activităţi în mai multe industrii, şi va căuta să-şi facă dreptate".

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, joi, că a efectuat, în perioada iulie - septembrie 2020, un control inopinat la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., având ca temă verificarea operaţiunilor şi a modului de înregistrare în evidenţele contabile a operaţiunilor de reasigurare şi a rezervelor tehnice calculate în conformitate cu Norma nr. 38/2015.

În urma acţiunii de control a fost constatată o serie de deficienţe, în special cu privire la calculul rezervelor tehnice la data de 31 martie 2020, precum şi înregistrarea eronată a unor operaţiuni de recunoaştere a comisioanelor din reasigurare.

Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea societăţii, conform prevederilor legale, cu o amendă de 600.000 de lei. Totodată, în urma activităţii de supraveghere realizată asupra elementelor incluse în raportările transmise de societate pentru data de 30 iunie 2020, a fost constatată o serie de deficienţe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerinţele legislaţiei Solvabilitate II (Legea nr. 237/2015), precum şi cu privire la modul de determinare şi de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerinţa de capital de solvabilitate şi cerinţa minimă de capital.

Conform prevederilor legale, pentru deficienţele constatate, ASF a aplicat următoarele măsuri: sancţionarea societăţii cu amendă în sumă de 1,5 milioane de lei, sancţionarea directorului general şi a directorului executiv cu amendă în sumă de 100.000 de lei, fiecare, şi retragerea aprobărilor acordate de către Autoritate.

În plus, societatea are obligaţia de a transmite Autorităţii un plan de finanţare şi de redresare în vederea restabilirii indicatorilor de solvabilitate, în conformitate cu prevederile legii. De asemenea, compania trebuie să revizuiască tarifele de primă RCA, având în vedere deficienţele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.