Reteaua Corect

Aproape jumătate dintre adulţii americani susţin interzicerea TikTok

Scris de newsreporter in 18 august 2023 la 09:26, in Business. 356 vizualizari Intra in discutie TaguriAMERICANI, china, interzicere, Reuters/Ipsos, sondaj, sua, TikTok shortlinkhttp://crct.ro/nBMo

Aproape jumătate dintre adulţii americani susţin interzicerea aplicaţiei de social media TikTok, deţinută de China, potrivit unui nou sondaj Reuters/Ipsos, care a adresat, de asemenea, întrebări despre preocupările privind securitatea naţională şi China, transmite Reuters, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

TikTok, deţinută de gigantul tehnologic chinez ByteDance şi folosită de zeci de milioane de americani, s-a confruntat cu apeluri din partea parlamentarilor americani pentru o interdicţie la nivel naţional din cauza preocupărilor legate de posibila influenţă a guvernului chinez.

Aproximativ 47% dintre respondenţii la sondajul efectuat pe parcursul a două zile, care s-a încheiat marţi, au declarat că susţin cel puţin oarecum ”interzicerea aplicaţiei de social media, TikTok, de la utilizarea în Statele Unite”, în timp ce 36% s-au opus unei interdicţii şi 17% au spus că nu ştiu.

Cincizeci şi opt la sută dintre republicani au fost în favoarea unei interdicţii, comparativ cu 47% dintre democraţi, arată sondajul.

Sondajul a relevat, de asemenea, îngrijorări profunde în rândul americanilor cu privire la influenţa globală a Chinei într-un moment în care relaţiile dintre SUA şi China au scăzut la cel mai redus nivel din ultimele decenii.

Sondajul online al Reuters/Ipsos a fost realizat la nivel naţional, colectând răspunsuri de la 1.005 adulţi, inclusiv 443 de democraţi şi 346 de republicani. Sondajul are un interval de credibilitate, o măsură a preciziei, de aproximativ 4 puncte procentuale în ambele direcţii.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat în martie că guvernul Chinei ar putea folosi TikTok pentru a controla software-ul de pe milioane de dispozitive şi a probaga conţinut pentru a-i diviza pe americani, adăugând că aplicaţia ”ţipă” de preocupări de securitate naţională.

Alţi oficiali de top ai serviciilor de informaţii din SUA, inclusiv directorul CIA William Burns, au spus, de asemenea, că TikTok reprezintă o ameninţare.

TikTok a spus într-o declaraţie că peste 150 de milioane de americani, inclusiv 5 milioane de companii din SUA, folosesc activ TikTok pentru a-şi câştiga existenţa, a se implica în sala de clasă şi a găsi o comunitate.

”Am luat măsuri fără precedent pentru a proteja datele utilizatorilor din SUA şi vom continua să lucrăm pentru a construi o platformă sigură şi incluzivă pentru a asigura o experienţă pozitivă a utilizatorilor noştri din fiecare colţ al ţării”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

Eforturile de a da administraţiei Biden noi puteri de a interzice TikTok au stagnat în Congres.

Luna trecută, parlamentarii americani au declarat că iau în considerare modificări pentru a răspunde preocupărilor legate de proiectul de lege. Totuşi, problema ar putea deveni un punct central pentru republicani în campania prezidenţială a SUA din 2024, unii candidaţi susţinând interdicţia TikTok.

Fostul preşedinte Donald Trump a încercat în 2020 să interzică noile descărcări ale TikTok, dar o serie de decizii judecătoreşti au blocat intrarea în vigoare a interdicţiei.

Guvernatorul Floridei şi candidat la preşedinţie, Ron DeSantis, a spus că este în favoarea unei forme de interzicere naţională a aplicaţiei.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.