Reteaua Corect

Apple ar urma să implementeze o nouă schimbare neplăcută pentru utilizatori

Scris de newsreporter in 15 august 2022 la 09:21, in Business. 334 vizualizari Intra in discutie Taguriaplicatii preinstalate, Apple, reclame shortlinkhttp://crct.ro/nA1c

Unele dintre aplicaţiile Apple care vin preinstalate pe iPhone-uri ar putea în curând să afişeze reclame, după ce compania şi-a stabilit ca obiectiv creşterea veniturilor din reclame, relatează Ziare.com.

Deşi nu este o companie care să trăiască din reclame, precum Google şi Facebook, iar de multe ori chiar a pozat într-un opozant al acestui model de business din cauza implicaţiilor avute asupra intimităţii utilizatorilor, Apple a decis să crească semnificativ focusul pe reclame.

Gigantul american şi-ar fi fixat ca obiectiv, conform Bloomberg, creşterea semnificativă a veniturilor din reclame. De la 4 miliarde de dolari pe an, şefii companiei vor să ajungă la venituri anuale de două cifre din publicitate.

În acest scop, Apple ar urma ca în curând să afişeze reclamele în propriile aplicaţii, aplicaţii care sunt deja instalate pe iPhone în momentul în care smartphone-ul este cumpărat.

Maps, News, Books şi Podcasts se vor număra printre aplicaţiile în care Apple urmează să afişeze reclame. Acestea sunt acum testate intern, înainte de a fi implementate.

În Apple Maps, de exemplu, la fel ca la Google Maps, urmează ca reclamele să ia forma recomandărilor de restaurante, magazine etc. care să fie afişate în legătură cu căutările realizate de utilizator în cadrul aplicaţiei.

Tot în aceeaşi idee, Apple ar lua în calcul lansarea unei versiuni cu reclame a serviciului de streaming Apple TV+, urmând aceeaşi direcţie pe care vor să meargă Netflix, Disney+ şi HBO Max.

În acelaşi timp, Apple se pregăteşte să afişeze mai multe reclame şi în App Store. Unicul magazin de aplicaţii pentru iPhone va afişa reclame cu vizibilitate mare, în pagina principală şi în pagina de descărcare a aplicaţiilor.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.