Reteaua Corect

Apare un nou job în epidemie: Însoțitorul de igienă

Scris de newsreporter in 07 Mai 2020 la 10:50, in Business. 684 vizualizari Intra in discutie Taguriconsiliere, igiena, însoțitor, job shortlinkhttp://crct.ro/nw3t

La revenirea la lucru după "lockdown" aţi putea fi întâmpinaţi de "însoţitori de igienă" care să vă întrebe de sănătate, să vă spună cum să vă dezinfectaţi telefonul mobil sau să vă înveţe să organizaţi "sensuri unice" pe scări, scrie miercuri agenţia Reuters, potrivit Știripesurse.ro.

Compania daneză ISS (International Service System), unul din cei mai mari angajatori privaţi pe plan mondial, a observat că a crescut nu doar cererea pentru servicii de dezinfectare şi "curăţare profundă", ci şi de consiliere cu privire la menţinerea distanţării sociale la locul de muncă.

În timp ce aeroporturile, hotelurile şi restaurantele au fost lovite dur de restricţiile vizând limitarea propagării coronavirusului SARS-CoV-2, acum, pregătirea reluării activităţii marilor clienţi creează noi oportunităţi de afaceri.

"Antrenăm 'stewarzi de igienă' din toată lumea, care să cureţe şi dezinfecteze locurile de muncă pe parcursul zilei şi să-i sfătuiască pe oameni cum să se comporte la revenirea la lucru, astfel încât să se simtă în siguranţă", a declarat pentru Reuters CEO-ul ISS, Jeff Gravenhorst.

Pe lângă rutina întreţinerii curăţeniei, aceşti stewarzi vor fi prezenţi alături de angajaţi în timpul orelor de lucru pentru a-i încuraja să dea curs cerinţelor de igienă şi distanţare socială.

"Însoţitorii de igienă" vor oferi şi sfaturi privind limitarea riscului de răspândire a virusului, inclusiv cum să se procedeze în recepţii ori la cantine. Îmbrăcaţi în uniforme şi purtând echipamente de protecţie, ei vor măsura şi temperatura celor care intră în clădiri şi le vor pune întrebări despre eventualele probleme de sănătate şi deplasările făcute, pentru a se asigura că nu vin la lucru persoane bolnave.

Oamenii au început să revină la lucru în China, alte ţări din Asia, dar şi în Danemarca, Austria sau Belgia şi în mai mică măsură în Spania şi Italia.

ISS, care are peste 200.000 de clienţi în 63 de ţări, a trimis temporar ori permanent în şomaj sub un sfert dintre cei 471.000 de angajaţi, dar majoritatea urmează să se întoarcă la muncă pe măsură ce activitatea creşte.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.