Reteaua Corect

Apare o nouă taxă pentru fiecare locuință din România: de poluare. Atenție dacă ai centrală pe gaz

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că România va fi obligată să impoziteze fiecare gospodărie în funcție de o nouă taxă: gradul de poluare pe care-l generează. Noua taxă va fi introdusă din 2027 și va fi una la nivel european, după cum a spus ministrul în cadrul emisiunii AgroStrategia, de la TVR 1, scrie DCNews.

Decizia face parte dintr-o serie care au fost adoptate la ultima reuniune de la Luxemburg, a miniștrilor mediului din UE. Ministrul român al Mediului a afirmat că deciziile luate vor avea impact asupra fiecărui cetățean european. 

Taxă pe poluare

”În primul și în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și sectorul de mobilitate. Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducerea unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean care locuiește undeva în UE și care, prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează. Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe”, a anunțat ministrul Mediului, citează Agrointeligența.

Se urmărește eliminarea completă a utilizării gazului

El a dat și un exemplu: ”Cel mai simplu exemplu este taxa pe gaz, pe gazele naturale care se ard practic în centrale individuale la nivelul fiecărui apartament”.

 

Mai mult, Tanczos Barna a afirmat: ”Filozofia Comisiei este că putem scăpa de presiunea Rusiei și putem scăpa de expunerea totală la Rusia sau la gazele rusești doar prin eliminarea totală a gazului din balanța energetică. Și nu prin schimbarea furnizorului, ci prin eliminare a gazului din balanță”. 

România în criza gazului - surse din Guvern: Cât ne putem asigura intern. Va exista o raționalizare

Surse din Guvernul României dau asigurări că, din surse interne, România poate asigura 85% din necesarul de gaze naturale. Astfel, indiferent ce va face Federația Rusă și de evoluția războiului militar, dublat de cel economic, se va continua livrarea de gaze către populație. În acest fel, România se află într-o situație favorabilă, contrar situației altor țări mai dependente de Rusia și de gazele sale. În ceea ce privește asigurarea de gaze pentru operatori, va exista o limitare, conform surselor guvernamentale, una proporțională pentru toți. Prin urmare, va fi o raționalizare, dar una corectă, astfel încât această criză să fie una care să afecteze cât mai puțin consumatorul casnic. 

Pe de altă parte, România caută deja alte surse de gaz, precum cel azer, Virgil Popescu, ministrul Energiei, fiind deja în discuții cu Turcia pentru asta. Astfel, gazul din Emirate ajunge în România, în funcție de disponibilități, prin Turcia. Memorandumul este în lucru, dar în aproximativ o lună ar putea fi gata. Și din SUA am putea primi gaz, la prețul pieței, 1 miliard de metri cubi de GPL. 

Pe de altă parte, preşedintele CE, Ursula von der Leyen, trage un semnal de alarmă în privinţa furnizării de gaz rusesc în Europa, în condiţiile în care pentru 12 state membre au fost deja deja sistate livrările. Citește aici

DCNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.