Reteaua Corect

Apa, raționalizată în România: localitățile în ananghie

Scris de newsreporter in 29 iunie 2022 la 11:07, in Business. 384 vizualizari Intra in discutie Taguriapa, Moldova, rationalizat shortlinkhttp://crct.ro/nzNR

În cazul în care raționalizarea alimentelor și livrarea utilităților după un program strict îți aduce aminte de perioada lui Ceaușescu și ți-ai dori să nu o retrăiești, nu-ți doresc să ajungi în această regiune din România, scrie Playtech.ro.

Apa potabilă este furnizată în mai multe comune ieșene după un program foarte bine definit și mult mai restrâns decât cele 24 de ore dintr-o zi. Dimineața și seara, ai câteva ore în care te poți spăla și îți poți pune apă deoparte pentru nevoile zilnice. Responsabil de această situație foarte dificilă este furnizorul Apavital, iar argumentele din spate sunt suprinzător de simple.

De ce nu mai este apă la Iași

Oficialii societății Apavital au încercat să-și justifice inabilitatea de a livra apă curentă în permanență românilor din mai multe comune din Iași prin faptul că rezervoarele au rămas fără. Aparent, resursele de apă din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate și este necesară refacerea stocurilor.

Afectați de această situație dificilă sunt locuitorii din comunele Focuri, Belcești, Românești, Coarnele Caprei, Gropnița, Todirești și Lespezi. În acest localități, apa curentă va fi livrată câteva ore dimineața și câteva ore pe timp de seară. Măsura se aplică momentan doar pentru câteva zile, de astăzi și până pe 31 iulie.

Furnizorul ApaVital profită de ocazie pentru a le reaminti utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal.

„Facem un apel la spiritul civic al cetățenilor din comuna Miroslava și recomandăm evitarea udatului excesiv al grădinilor și culturilor agricole și utilizarea apei potabile numai pentru igiena personală și în scop menajer. Ținem permanent legătura cu operatorul regional de apă și canalizare pentru a găsi cele mai bune soluții pentru toți cetățenii comunei”, susțin reprezentanții Primăriei Miroslava, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, în contextul problemelor de alimentare cu apă de pe raza județului Iași.

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.