Reteaua Corect

Analiştii financiari prevăd o cădere economică de 4,5% în 2020

Scris de newsreporter in 26 octombrie 2020 la 11:47, in Business. 428 vizualizari Intra in discutie TaguriCFA Society, inflatie, scadere economica shortlinkhttp://crct.ro/nwRc

Analiştii financiari estimează deprecierea leului până la un curs mediu de 5 lei/euro în următoarele 12 luni, în timp ce rata anticipată a inflaţiei va înregistra o valoare medie de 2,87%, potrivit Asociaţiei CFA Society, scrie Ziarul Financiar.

Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,9284 lei/euro.

„Un procent de 96% dintre participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuala, neexistand nicio opinie de apreciere a leului. Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9284, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este pactic 5 lei pentru un euro (4,9996), in conditiile in care anticipatiile individuale au variat intre 4,8700 si 5,2500“, spun analiştii CFA.

Indicatorul CFA România de încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA Romania în luna mai 2011 şi reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la  activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

În ceea ce priveşte indicatorul de încredere Macroeconomica al CFA pentru luna septembrie, acesta a crescut faţă de luna anterioară cu 1,0 puncte până la valoarea de 34,3 puncte, iar faţă de aceeaşi lună a anului anterior, indicatorul a scăzut cu 13,2 puncte, evoluţie datorată componentei de condiţii curente a indicatorului.

Astfel, Indicatorul conditiilor curente a crescut, fata de luna anterioatra cu 10,5 puncte, pana la valoarea de 33,0 puncte, iar fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a scazut cu 32,3 puncte. Indicatorul anticipatiilor a crescut in luna august cu 3,8 puncte pana la valoarea de 35,0 puncte, în timp ce fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a scazut cu 3,7 puncte.

Începând cu luna aprilie acestui an, CFA Society  a interogat analiştii şi cu privire impactul crizei coronavirusului asupra economiei nationale, iar răspunsurile centralizate pentru luna septembrie arată că peste jumătate dintre respondenţi anticipează că durata impactului economic al cornavirusului se va resimti puternic pana in T3/ 2021, în timp ce deficitul bugetului de stat pentru anul 2020 a atins  valoarea medie a anticipatiilor de 7,9%.

În acelaşi timp, datele sondajului arată că economia va scădea cu 4,5% în 2020, în timp ce rata somajului va atinge o valoare medie de 6% la finalul anului.

În ceea ce priveşte modalitatea de muncă remote, peste 56% dintre participanţi consideră că acesta va avea un caracter permanent, lucru care va avea un impact de lungă durată  (52%) asupra inchirierii de spatiu de tip « office » sau chiar permanent (40%). În schimb, va determina o creştere a cererii de proprietăţi rezidenţiale, potrivit unui procent de 52% din rândul analiştilor.

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.