Reteaua Corect

Analiști CFA: Media anticipațiilor pentru cursul leu/euro peste 6 luni

Scris de newsreporter in 30 octombrie 2018 la 11:05, in Business. 33 vizualizari Intra in discutie Tagurianalisti, cfa, curs, euro, leu shortlinkhttp://crct.ro/ntvV

Aproape jumătate din analiștii CFA România se așteaptă la o înrăutățire a condițiilor de afaceri în următoarele 12 luni, în timp ce cealată jumătate estimează că acestea vor rămâne la fel, se arată în sondajul dat publicității marți, scrie HotNews.ro.

 

Potrivit documentului, trei sferturi dintre cei mai titrați analiști sunt de părere că ROBOR 3M va crește și doar 2% se așteaptă la un recul al acestuia în următorul an. De asemenea, aproape 80% văd leul depreciat în fața de euro în următorul an, iar 46% se așteaptă la creșterea inflației.  Întrebați despre prețurile din zona imobiliarelor, jumătate dintre analiștii CFA sunt de părere că în principalele orașe acestea sunt supraevaluate.
În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,6999, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7358. 
 Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (septembrie 2019/septembrie 2018) a înregistrat o valoare medie de 4,49%. 
 Sunt de remarcat anticipațiile de majorare a ratelor de dobândă (față de valorile actuale) la leu atât pentru scadențele pe termen scurt (3 luni), cât și pentru cele pe termen mediu (5 ani), peste 70% dintre participanții la sondaj anticipând această evoluție. Astfel rata medie a ROBOR cu scadență de 3 luni anticipată peste 12 luni este 3,67%, iar randamentul obligațiunilor suverane denominate în lei cu scadență de 5 ani este de 4,65%. 
Ca urmare, având în vedere rata anticipată a inflației, pentru scadențele pe termen scurt, sunt anticipate în continuare dobânzi real negative. 
Lunar, CFA România publică Indicatorul de Încredere Macroeconomică, a cărui valoare în septembrie a crescut față de luna anterioară cu 0,5 puncte până la valoarea de 50,5 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 5,1 puncte). 
Astfel, Indicatorul condițiilor curente a scăzut față de luna anterioatra cu 2,6 puncte, până la valoarea de 62,2 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul condițiilor curente a scăzut cu 1,8 puncte). Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 2,0 puncte până la valoarea de 44,6 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 8,5 puncte). 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.