Reteaua Corect

Americanii, deranjați de creșterea prețului la combustibil: presiuni din tabăra Biden la OPEC

Scris de newsreporter in 12 august 2021 la 08:55, in Business. 300 vizualizari Intra in discutie Taguribenzina, opec, pret, sua shortlinkhttp://crct.ro/nygb

Consilierii preşedintelui american Joe Biden presează OPEC şi pe aliaţii acesteia să crească producţia de petrol pentru a combate majorarea preţurilor benzinei pe care o consideră drept un pericol pe pentru redresarea economiei mondiale, transmite Reuters, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden, Jake Sullivan, a criticat principalii producători de petrol din lume, inclusiv Arabia Saudită, pentru ceea ce a spus că sunt niveluri insuficiente de producţie a petrolului, în urma pandemiei globale de Covid-19.

"Într-un moment critic al redresării economiei globale, acest lucru pur şi simplu nu este suficient", a afirmat Sullivan într-o declaraţie.

Preţurile benzinei din SUA sunt de aproximativ 3,18 dolari pe galon, la pompe, în creştere cu mai mult de un dolar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit American Automobile Association.

Declaraţia neobişnuită a accentuat presiunea internaţională şi a survenit în timp ce administraţia SUA încearcă să ţină sub control o serie de preţuri aflate în creştere şi blocajele de aprovizionare din întreaga economie care au alimentat îngrijorile legate de inflaţie.

Biden a făcut din redresarea din recesiunea economică declanşată de pandemie o prioritate cheie pentru administraţia sa.

Mesajul scoate în evidenţă, de asemenea, noua dinamică între Washington şi OPEC, de când predecesorul lui Biden, Donald Trump, a întrerupt practica anterioară de a solicita modificări specifice de politică pentru ajustarea preţurilor.

Trump a ameninţat că va retrage sprijinul militar oferit liderei OPEC, Arabia Saudită, din cauza producţia pe care, la vremea respectivă, a considerat-o prea mare, cu efect negativ asupra producţiei din SUA.

Administraţia Biden face presiuni asupra ţărilor din cadrul OPEC +, care grupează Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol, ​​Rusia şi alţi mari producători, ”cu privire la importanţa pieţelor competitive în stabilirea preţurilor”, a spus Sullivan.

"Costurile mai mari ale benzinei, dacă nu sunt controlate, riscă să dăuneze recuperării globale în curs. OPEC + trebuie să facă mai multe pentru a sprijini redresarea”, a adăugat el.

Context

Preţurile petrolului au crescut miercuri, inversând tendinţa negativă determinată de aceste declaraţii, după ce administraţia Biden a precizat că nu va solicita producătorilor americani să crească producţia de ţiţei şi că eforturile de creştere a producţiei OPEC sunt un plan pe termen mai lung.

Cotaţia petrolului Brent a crescut cu 48 de cenţi, sau cu 0,7%, până la 71,13 dolari pe baril după un avans de 2,3% consemnat marţi. La începutul sesiunii, petrolul Brent scăzuse la un minim de 69,07 dolari pe baril. Preţul petrolului West Texas din SUA (WTI) a urcat cu 65 de cenţi, sau cu 0,9%, până la 68,94 dolari, după o creştere de 2,7% conseamnă marţi.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.