Reteaua Corect

America are liber de la OMC să lovească Europa cu tarife de miliarde de euro

Scris de newsreporter in 17 septembrie 2019 la 11:12, in Business. 28 vizualizari Intra in discutie Taguriamerica, donald trump, europa, lux, OMC, sua, tarife shortlinkhttp://crct.ro/nv05

Unele dintre cele mai renumite branduri de lux ale Europei sunt luate în vizor în ultima salvă de tarife a preşedintelui american Donald Trump, care ar putea afecta exporturi de miliarde de dolari de whiskey, vin, şampanie, poşete şi costume de bărbaţi având ca destinaţie piaţa americană, scrie Bloomberg, potrivit Ziarului Financiar.

Statele Unite au primit undă verde să impuă tarife de mi­liar­de de euro pe produse din UE ca reacţie la subvenţiile i­le­gale acordate gigantului european din sectorul aerospaţial Airbus. Patru oficiali ai UE au declarat pentru Politico că Organizaţia Mondială a Comerţului a decis în favoarea SUA în îndelungata dispută transatlantică dintre cele două ţări şi a trimis decizia confidenţială către Bruxelles şi Washington la sfârşitul săptămânii trecute.

Sursele au declarat că se aşteaptă ca decizia să permită noi tarife americane pe o gamă de bunuri cu o valoare cuprinsă între 5 şi 7 miliarde de dolari, în timp ce Trump a ameninţat cu tarife pe bunuri de 11 mld $.

Reacţia Washingtonului este aşteptată în decurs de câteva zile după decizia OMC, scrie Bloomberg. SUA au identificat posibile ţinte, cu tarife de chiar 100%, într-o listă de bunuri cu o valoare totală de 25 miliarde de dolari pe an. Deşi cele mai valoroase bunuri de pe lista americană sunt aeronave şi componente de aeronave, tarifele ar putea lovi de asemenea cele mai renumite mărci high-end ale Europei.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton este îndeosebi vulnerabilă la posibilele tarife americane.

Aceste tarife sunt unice pentru administraţia americană pentru că, spre deosebire de războiul comercial pornit împotriva Chinei, America va aplica tarife explicit autorizate de OMC, o organizaţie din care Trump a ameninţat să se retragă dacă nu se reformează.

Există două căi prin care UE poate evita noile tarife legate de disputa dintre Airbus şi Boeing: prin suspendarea subvenţiilor ilegale pentru Airbus sau încheierea unei înţelegeri.

Deşi reprezentantul american pe comerţ Robert Lighthizer şi actualul comisar european pe comerţ Cecilia Malmstrom au salutat ideea negocierii unei înşelegeri, astfel de negocieri nu au început. Acestea ar putea deveni şi mai dificile după ce Malmstrom îşi va ceda pe 1 noiembrie postul lui Phil Hogan, negociator ce a promis adoptarea unei abordări mai agresive în relaţiile comerciale dintre UE şi SUA.

O plângere paralelă înaintată de UE cu privire la presupusele subvenţii ilegale acordate de SUA Boeing este de asemenea analizată de OMC, potrivit Politico. O decizie în acest caz este aşteptată în aproximativ opt luni, spun surse din industrie.

Autorităţile de la Bruxelles se aşteaptă ca acest caz împotriva Boeing să confere blocului dreptul de a retalia cu propriile tarife anul viitor şis peră să ajungă la un acord cu Washingtonul pentru eliminarea simultană a tuturor sancţiunilor.

 
 
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.