Reteaua Corect

Amendă record pentru Instagram

Scris de newsreporter in 06 septembrie 2022 la 09:01, in Business. 302 vizualizari Intra in discutie Taguriamenda, instagram, minori, record shortlinkhttp://crct.ro/nA7F

Autoritatea de reglementare a confidenţialităţii datelor din Irlanda a decis să aplice o amendă record de 405 milioane de euro (402 milioane de dolari) reţelei de socializare Instagram, în urma unei investigaţii privind gestionarea datelor despre copii, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei, transmite Reuters, relatează News.ro, potrivit Știripesurse.

Instagram intenţionează să conteste amenda, a declarat un purtător de cuvânt al companiei-părinte a Instagram, Meta Platforms, într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Investigaţia, care a început în 2020, s-a concentrat pe utilizatorii copii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, cărora li s-a permis să opereze conturi de afaceri, ceea ce a facilitat publicarea numărului de telefon şi/sau a adresei de e-mail a utilizatorului.

”Am adoptat decizia noastră finală vinerea trecută şi conţine o amendă de 405 milioane de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisarului pentru Protecţia Datelor (DPC) din Irlanda, autoritatea principală de reglementare a companiei-mamă a Instagram, Meta Platforms.

Detaliile complete ale deciziei vor fi publicate săptămâna viitoare, a spus el.

Instagram şi-a actualizat setările în urmă cu peste un an şi de atunci a lansat noi funcţii pentru a menţine adolescenţii în siguranţă şi informaţiile lor private, a spus purtătorul de cuvânt al Meta.

Purtătorul de cuvânt a spus că Instagram nu este de acord cu modul în care a fost calculată amenda şi analizează cu atenţie decizia.

DPC reglementează Facebook, Apple, Google şi alţi giganţi ai tehnologiei datorită locaţiei sediului lor central al UE în Irlanda. Autoritatea a deschis peste o duzină de investigaţii asupra companiilor Meta, inclusiv Facebook şi WhatsApp.

WhatsApp a fost amendată anul trecut cu o amendă record de 225 de milioane de euro pentru că nu a respectat regulile UE privind datele în 2018.

Autoritatea de reglementare irlandeză a finalizat un proiect de hotărâre în cadrul investigaţiei Instagram în decembrie şi l-a împărtăşit altor autorităţi de reglementare din Uniunea Europeană în cadrul sistemului ”ghişeu unic” de reglementare a marilor multinaţionale.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.