Reteaua Corect

Amazon EU, acuzat de practici înşelătoare de către Polonia

Scris de newsreporter in 02 februarie 2023 la 10:27, in Business. 286 vizualizari Intra in discutie Taguriamazo eu, polonia, practici inselatoare shortlinkhttp://crct.ro/nAPx

Autoritatea pentru concurenţă din Polonia acuză divizia europeană a gigantului de comerţ electronic Amazon de practici de vânzare şi livrare înşelătoare, a anunţat miercuri Oficiul pentru Concurenţă şi Protecţia Consumatorului (UOKiK), citat de Reuters, scrie HotNews.

Biroul a spus că utilizatorii de pe site-ul Amazon polonez au fost induşi în eroare cu privire la momentul încheierii unui contract de vânzare, disponibilitatea produsului, termenele de livrare şi drepturile consumatorilor, acuzaţii care, dacă sunt dovedite, ar putea duce la o penalizare pentru Amazon UE de până la 10% din cifra de afaceri.

Şefa pentru comunicare corporativă a Amazon în Polonia, Aleksandra Zarychta-Kuzalska, a declarat pentru Reuters că Amazon respectă toate cerinţele legale în Polonia şi în alte ţări în care îşi desfăşoară activitatea.

”Vom continua să căutăm modalităţi de a îmbunătăţi experienţa clienţilor noştri şi vom coopera cu UOKiK”, a adăugat ea.

Potrivit unei declaraţii publicate de UOKiK, Amazon EU a tratat comenzile primite prin intermediul site-ului Amazon.pl ca neobligatorii până în momentul în care compania a confirmat livrarea efectivă, lăsându-şi opţiunea de a le anula.

Folosirea expresiilor precum ”cumpăraţi acum” şi ”procedaţi la finalizarea plăţii” poate sugera că clienţii fac o achiziţie şi că tranzacţia are loc imediat după efectuarea plăţii, a spus UOKiK.

”În cazul în care consumatorii ar şti că plasarea unei comenzi nu este o achiziţie şi că disponibilitatea produselor şi timpii de livrare sunt doar estimări, s-ar putea să nu folosească serviciile acestei companii”, a spus şeful UOKiK, Tomasz Chrostny.

Biroul a remarcat că aceşti termeni au fost descrişi pe site-ul Amazon.pl, dar lizibilitatea şi plasarea lor au făcut dificilă citirea acestora de către consumatori.

UOKiK a spus că termenii de garanţie a livrării cu opţiunea de a primi o rambursare în caz de întârziere nu sunt uşor accesibili consumatorilor. Instituţia a adăugat că a lansat o anchetă cu privire la practicile Amazon în septembrie 2021, în urma plângerilor consumatorilor.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.