Reteaua Corect

Amazon, criticat pentru politica de mediu

Scris de newsreporter in 27 ianuarie 2020 la 11:17, in Business. 365 vizualizari Intra in discutie TaguriAmazon, politica de mediu shortlinkhttp://crct.ro/nvAK

Peste 350 de angajați ai retailerului Amazon au criticat deschis, duminică, politica de mediu a gigantului american, pe platforma online Medium. Aceștia doresc ca Amazon să-și reducă amprenta de carbon și să înceteze colaborarea cu companiile petroliere, transmite Associated Press, potrivit Mediafax, citat de Știripesurse.ro.

Circa 357 de angajați ai Amazon și-au publicat duminică, pe o platformă online, opiniile contrare față de politica de mediu a Amazon, la care au atașat și numele și funcțiile pe care le dețin în companie.

Protestul online a fost organizat de un grup intitulat Angajații Amazon pentru Justiția Climatului, un grup de advocacy fondat de angajații care la începutul acestei luni au declarat că Amazon a trimis scrisori membrilor săi amenințându-i că îi concediază dacă vor continua să vorbească cu presa.

Amazon, care folosește combustibili fosili pentru avioanele, camioanele și autoutilitarele ce expediază pachete în toată lumea, are o amprentă masivă de carbon.

Totodată, anul trecut, peste 8.000 de angajați au semnat o scrisoare deschisă către directorul și fondatorul Jeff Bezos, solicitând ca Amazon să își reducă emisiile de carbon, să pună capăt consumului de combustibili fosili și să înceteze colaborarea cu companiile petroliere care utilizează tehnologia Amazon pentru localizarea depozitelor de combustibili fosili.

„Este responsabilitatea noastră morală să vorbim, iar schimbările aduse politicii de comunicare ne cenzurează exercitarea acestei responsabilități”, spune Sarah Tracy, inginer de dezvoltare software la Amazon.

Amazon a precizat într-o declarație de presă că este interesată de problemele legate de schimbările climatice și că s-a angajat deja să devină o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2040 și să utilizeze 100% energie regenerabilă până în 2030.

Știrpesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.