Reteaua Corect

Am putea spune adio programului de lucru de 40 de ore

Scris de newsreporter in 29 septembrie 2019 la 09:25, in Business. 303 vizualizari Intra in discutie Taguri32 de ore, 40 de ore, ore, program de lucru, saptamana shortlinkhttp://crct.ro/nv3n

John McDonnell, membru al Partidului Laburist din Marea Britanie, vine cu un proiect pentru un program redus de muncă, care totalizează 32 de ore de muncă pe săptămână şi nicio tăiere de salarii. Vestea proastă care vine la pachet cu această iniţiativă este că programul nu va fi aplicat imediat în interiorul business-urilor, scrie BBC, potrivit Ziarului Financiar.

În esenţă, programul reprezintă o promisiune politică, prin care laburiştii încearcă să le atragă atenţia instituţiilor care sunt prezente pe piaţa muncii că este nevoie de o reducere importantă a orelor  de lucru pe săptămână, schimbare care este aşteptată de peste zece ani. Dacă proiectul laburiştilor va ajunge să se implementeze asta ar însemna o adevărată revoluţie.

Într-o săptămână obişnuită, forţa de muncă globală realizează peste un miliard de ore de lucru. Dacă se pleacă de la ipoteza că această forţă nu a suferit modificări de-a lungul anilor, atunci implementarea proiectului laburist ar însemna reducerea numărului total de ore de lucru cu 100 de milioane, mai scrie BBC.

Potrivit politicienilor britanici, această politică nu se va reflecta în mod negativ asupra economiei şi nici nu va însemna o reducere a salariilor. Cu toate acestea această iniţiativă vine cu costurile sale. Mai puţine ore de lucru nu înseamnă doar mai mult timp liber, ci şi o majorare importantă a productivităţii, astfel încât să se păstreze un echilibru şi obiectivele targetate  să poată fi atinse chiar dacă se lucrează mai puţin.

Organizaţiile de business se tem că tocmai asta este problema, căci dacă se doreşte adoptarea unui program redus de lucru, dar păstrarea în grafic a productivităţii, atunci sunt necesare investiţii imense de capital, tocmai pentru a se păstra nivelul de productivitate în parametrii normali.

În cazul implementării programului de 32 de ore, companiile vor fi obligate să participe la negocieri salariale cu sindicatele, în funcţie de sectorul de activitate al acestora.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.