Reteaua Corect

A ajuns ”mainstream” să fii miliardar

Scris de newsreporter in 17 noiembrie 2019 la 11:17, in Business. 56 vizualizari Intra in discutie Taguri40%, miliardar, ubs shortlinkhttp://crct.ro/nvhx

Potrivit celui mai recent studiu al UBS, cea mai mare bancă elveţiană din lume, populaţia miliardară a planetei a crescut cu 40% în ultimii cinci ani, ajungând ca la momentul actual să existe peste 2.100 de miliardar la nivel global, scrie CNBC, potrivit Ziarului Financiar.

Odată cu această creştere care s-a manifestat în lumea elitei, şi averile bogaţilor au crescut de asemenea. În perioada 2013-2018, averea combinată a miliardarilor a crescut cu 34%, totalizând 8,5 trilioane de dolari, potrivit studiului UBS.

Totuşi, bogaţii nu au dus-o mereu atât de bine. În 2018, averea miliardarilor a început să scadă pe fondul „unui dolar puternic, a fricii privind o creştere economică slabă şi a volatilităţii pieţei financiare” arată studiul UBS. Chiar şi în acest context, averea combinată a acestora a crescut cu 2,2 trilioane de dolari din 2013.

Miliardarii americani sunt singurii care în 2018 nu au resimţit efectele negative ale factorilor menţionaţi de banca elveţiană. La finalul acelui an, SUA era casa a 749 de miliardari a căror avere combinată totaliza 3,6 trilioane de dolari.

Surprinzător, nu SUA are cei mai mulţi miliardari din lume, ci Asia, acolo unde există 754 de indivizi ultra bogaţi. Pe cuprinsul întregului continent există 754 de miliardari, a căror avere combinată a însumat 2.5 trilioane de dolari. Astfel, potrivit cifrelor, Asia deţine 36% din populaţia miliardară a planetei.

Mai exact, din toţi cei 754 de miliardari ai Asiei, 43% pot fi găsiţi în China, 14% în India, 9% în Hong Kong şi 4% în Japonia.

În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, numărul miliardarilor a scăzut cu 5% în 2018, ajungând ca aceste în trei zone să existe 589 de miliardari, a căror avere combinată a totalizat 2.4 trilioane de dolari.

Studiul UBS mai evidenţiază o creştere importantă în rândul femeilor ultra bogate. Dacă în 2013 existau 160 de miliardare în întreaga lume, până în 2018 numărul acestora a crescut cu 46%, şi astfel anul trecut existau aproximativ 233 de femei ultra bogate la nivel global. De această creştere au fost responsabile mai ales doamnele din Asia.

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.