Reteaua Corect

Afacerile Indiei cu Rusia, creștere cu 369% în timpul războiului

Scris de newsreporter in 26 august 2022 la 10:10, in Business. 264 vizualizari Intra in discutie Taguriafaceri, combustibil, crestere, India, razboi, rusia shortlinkhttp://crct.ro/nA4H

O super putere globală, a 6-a forță economică din lume, continuă să-și intensifice afacerile cu Rusia, fără să țină seamă de sancțiunile internaționale împotriva Moscovei. Astfel, în perioada aprilie-iunie 2022, India a importat din Rusia bunuri și combustibili în valoare totală de 9,26 de miliarde de dolari, o creștere cu 369,29%, față de aceeași perioadă de anul trecut, relatează Ziare.com.

În schimb, exporturile Indiei în Rusia au scăzut cu 37,82% până la valoarea de 435,62 milioane de dolari (în aceeași perioadă). Creșterea importurilor a fost alimentată de o intensificare bruscă achizițiilor de țiței de către India de la Moscova, după ce Occidentul a impus sancțiuni economice regimului lui Putin, potrivit The Hindu Business Line.

Odată cu sporirea livrărilor de petrol ale Rusiei către India, Moscova poate folosi soldul de rupii (moneda Indiei-n.a.), după ce s-a renunțat în mare parte la tranzacțiile cu dolari americani între cele două țări, pentru a cumpăra mai mult de la New Delhi.

O putere mondială umple visteria lui Putin: Afaceri cu Rusia cât Germania, Italia, Țările de Jos și Turcia la un loc

Rusia a trimis Indiei o nouă listă de produse, inclusiv echipamente medicale, produse farmaceutice, chimice, echipamente industriale, articole de îmbrăcăminte, mobilier, bijuterii, pe care dorește să le importe.

Aceste cereri au venit din partea companiilor rusești, existând o largă varietate de produse, de la mașini, textile, hârtie, piele și piese de motoare.

Dezvăluiri din Rusia: Ce firme occidentale n-au plecat de la Moscova, sfidând sancțiunile

Încurajată de reducerile oferite de Moscova, India a importat ulei mineral, combustibil mineral și produse derivate în valoare de 7,9 miliarde de dolari, în această perioadă, o creștere de 800% față de anul trecut.

India și Rusia s-au angajat să pună în aplicare un mecanism pentru comerțul în rupii și ruble, pentru a ocoli sancțiunile bancare internaționale, evitând astfel plățile în dolari americani sau euro.

Ce țări mai cumpără petrol și gaze din Rusia: România și portul Constanța în topul mondial

Să menționăm faptul că recent Banca Mondială a publicat topul celor mai bogate țări din lume, iar acesta arată că India se află pe locul 6 în lume, cu un PIB de 3,3 trilioane de dolari, în timp ce Rusia se găsește pe poziția a 11-a, cu un PIB de 1,78 de trilioane de dolari.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.