Reteaua Corect

Afacerile din comerţul engros, în creștere

Scris de newsreporter in 18 octombrie 2021 la 10:56, in Business. 355 vizualizari Intra in discutie Taguriafaceri, comert engros, crestere, ins shortlinkhttp://crct.ro/nyAd

Afacerile din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut în august cu 3,9% faţă de iulie 2021 şi cu 30% faţă de august 2020, avansul anual după primele opt luni fiind de 19%, arată datele INS, potrivit ZF.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea lună la lună a fost de 3,4%, iar cea anuală de 26,6%.  În acelaşi timp, în perioada ianuarie- august , comerţul engros a avut un plus de 16%.

Pe serie brută, creşterea din primele opt luni s-a datoritat majorării comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+29,5%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+24%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+22,8%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+17,4%), comerţului cu ridicata nespecializat (+17,3%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+12,4%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+10,0%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+6,9%).

În luna august 2021, comparativ cu luna august 2020, în termeni nominali, creşterea de 30% a fost determinată evoluţia comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+103,3%), a comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+33,2%), a comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+28,6%),  activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+18,2%), a comerţului cu  ridicata al  altor maşini, echipamente şi  furnituri (+17,7%),  a comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+17,4%) şi a comerţului cu ridicata nespecializat (+16,7%).

Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 6,4%.

Faţă de iulie 2021, în august afacerile din comerţul engros au crescut cu 3,9%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+21,3%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,9%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+4,5%) şi din comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+1,2%). Scăderi au înregistrat: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-8,4%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-5,1%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,6%).

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.