Reteaua Corect

Afacerile din comerţul cu ridicata, în creștere

Scris de newsreporter in 14 august 2019 la 12:50, in Business. 50 vizualizari Intra in discutie Taguriafaceri, comert cu ridicata, crestere, iunie shortlinkhttp://crct.ro/nuQT

Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut în iunie cu 2,7% faţă de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în iunie atât ca serie brută cu 2,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%, arată INS.

În luna iunie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 3,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,2%., mai arată raportul Institutului Naţional de Statistică.

În primele 6 luni anului în curs (2019), cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut faţă aceeaşi perioadă din 2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată cu 7,1%, respectiv cu 8,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 3,7% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-11,6%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-11,4%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-5,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (-4,5%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3,9%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-0,6%). Cifra de afaceri a crescut la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,5%) şi la comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna iunie 2018, în termeni nominali, a crescut cu 2,7% datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+17,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+14,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+8,3%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,7%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,6%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-16,8%) şi la comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-10,1%). Comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a rămas la acelaşi nivel.

În primele 6 luni al lui 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata serie brută a crescut cu 7,1% datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,9%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+9,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+9,8%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,5%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+7,4%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,8%), respectiv din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+3,1%). Activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata au scăzut cu 3,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 6 luni din 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 8,3%.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.