Reteaua Corect

Afaceriștii germani cer introducerea sistemului de muncă flexibilă pentru România

Introducerea sistemului de muncă flexibilă, Kurzarbeit, este pentru România absolut necesară, mai ales prin prisma faptului că perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj tehnic suportată de stat se apropie de sfârşit, se arată într-un comunicat al AHK România - Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.ro.

De asemenea, "repornirea economiei trebuie să fie acum, pe lângă măsurile de combatere a răspândirii virusului, prioritatea nr. 1 a Guvernului", subliniază AHK România.

Potrivit comunicatului, cel de-al treilea chestionar, referitor la efectele pandemiei COVID-19 asupra mediului de afaceri, realizat de AHK România în perioada 22 - 24 aprilie 2020, arată clar că vocile din cadrul comunităţii de business româno-germane care solicită o relaxare a restricţiilor pentru economie s-au înmulţit.

"Economia românească este cu spatele la zid şi are nevoie de aer, pentru a putea respira - are nevoie cel puţin de o perspectivă clară, pentru a redobândi încredere şi speranţă şi pentru a putea începe pregătirile pentru repornirea activităţii. Atmosfera este apăsătoare", a afirmat Sebastian Metz, director general AHK România.

Comunitatea de business germană atrage atenţia asupra faptului că presiunea asupra companiilor este imensă şi lasă urme adânci. Majoritatea respondenţilor se aşteaptă la scăderi ale cifrei de afaceri cu până la 30%, iar 19% chiar la o scădere de peste 40%. Activităţile companiilor au fost reduse cu până la 40% în multe cazuri, iar 13% au redus activităţile cu 80-100%. Industria prelucrătoare şi-a redus considerabil capacităţile de producţie: 31% din întreprinderi au închis complet producţia, 52% parţial.

Cercetarea realizată de AHK mai indică faptul că majoritatea companiilor cunosc măsurile de susţinere economică ale Guvernului, dar mulţi le consideră insuficiente şi greu de pus în aplicare (40%).

"Această discrepanţă între măsurile puse la dispoziţie şi folosirea efectivă a acestora de către companii aduce cu sine dorinţa comunităţii de business ca Guvernul să iniţieze şi alte pachete de măsuri şi să găsească o cale de utilizare mai eficientă a acestora din punct de vedere administrativ. Cele mai relevante măsuri sunt acordarea indemnizaţiei de 75% a şomajului tehnic şi prelungirea termenelor de plată", se mai spune în comunicat.

AHK România (Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană) este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România şi numără peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învăţământ după model german şi a înfiinţat platforma GreenTech econet romania, cât şi o Curte Permanentă de Arbitraj.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.