Reteaua Corect

Afacerea TikTok devine tot mai complicată

Scris de newsreporter in 22 septembrie 2020 la 10:59, in Business. 362 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, sua, TikTok, vanzare shortlinkhttp://crct.ro/nwHn

TikTok, aplicația chineză celebră pentru algoritmul său performant, continuă epopeea diplomatico-tehnologică și nu pare a fi aproape de vânzarea către un consorțiu american. Companiile s-au contrazis în declarații legate de cum ar putea arăta noul TikTok, Trump a spus că aplicația trebuie să treacă total sub control american, iar Beijingul a spus că nu va accepta un astfel de control, pe motiv că ar pune în pericol securitatea națională, scrie Hotnews.ro..

Președintele Trump acuză TikTok că ar spiona cetățenii americani în numele Chinei și amenință că va interzice activitatea companiei în SUA, unde TikTok are 100 de milioane de useri, dacă aplicația nu va trece sub ”pavilion” american. China, dar și grupul ByteDance se opun, iar conflictul nu s-a rezolvat, ci s-a adâncit, un factor care pune și mai multă presiune fiind alegerile din SUA, de pe 3 noiembrie.

Trebuie spus că și Beijingul vine cu argumente similare cu cele invocate de SUA, și anume că este pusă în pericol securitatea națională dacă această companie ajunge să fie deținută de SUA. Marea miză pentru China este algoritmul ultra-performant de recomandare dezvoltat de TikTok.

ByteDance şi Oracle au publicat luni comunicate contradictorii referitoare la termenii acordului convenit cu Casa Albă pentru a permite continuarea activităţii TikTok pe piaţa americană, punând sub semnul întrebării aprobarea preliminară a tranzacţiei de către preşedintele Trump.

Pe de o parte, compania chineză ByteDance a anunţat luni că va deţine 80% din TikTok Global, o companie americană nou creată care va deţine majoritatea operaţiunilor globale ale aplicaţiei de video-sharing. ByteDance a adăugat că TikTok Global va deveni filiala sa.

Pe de altă parte, Oracle şi Walmart, care au convenit să preia participaţii de 12,5% şi respectiv de 7,5% la TikTok Global, au anunţat că TikTok va fi în mare parte proprietate americană. Luni, Oracle a anunţat că deţinerea ByteDance la TikTok va fi distribuită investitorilor ByteDance şi că grupul din Beijing nu va avea o participaţie la TikTok Global. În plus, Oracle și WallMart au spus că patru din cinci membri ai board-ului TikTok Global vor fi americani.

Descrierea acordului de către Oracle înseamnă că ByteDance ar respecta decretul preşedintelui Trump, în timp ce anunţul ByteDance nu l-ar respecta.

Dacă Oracle și Walmart „nu preiau controlul deplin (al noului grup), atunci nu vom aproba acordul”, a declarat luni președintele SUA pentru Fox News, în timp ce confuzia domnește despre cine deține pachetul majoritar.

Global Times, un cotidian de stat chinez, a reacționat imediat într-un editorial intitulat „Spune NU la furtul TikTok”.

"Pentru noi, este dificil să credem că Beijingul va aproba un astfel de acord", a adăugat ziarul, subliniind că "China nu va accepta acest tip de acord brutal din partea Statelor Unite".

"Washingtonul este mult prea încrezător și subestimează hotărârea Chinei de a-și apăra drepturile și demnitatea de bază", a continuat editorialul.
Surse: Reuters, AFP, New York Times

Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.