Reteaua Corect

Adamescu (Astra): Decizia ASF este șocanta și iresponsabila; o atacam in justiție

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) și-a incalcat propria norma in momentul in care a decis intrarea in procedura de supraveghere speciala a companiei Astra Asigurari, a declarat marți, Dan Adamescu, proprietarul companiei, informeaza Agerpres.

Sursa imagine: reportervirtual.ro

El a precizat ca va ataca in instanța decizia ASF pe care o considera șocanta și iresponsabila.

'Dupa legislația romana, sunt anumiți pași care trebuie facuți in astfel de cazuri. Dupa discuțiile avute cu ASF, trebuia sa ne solicite majorarea capitalului, așa prevede norma ASF. Dar ASF a sarit peste propria norma. Suntem șocați de acest act al ASF care este incredibil, nu s-a mai intamplat nicaieri in lume, ca regulatorul sa ia o decizie fara sa urmeze pașii prevazuți de lege. Nu știu ce urmari va avea acest act, insa este șocant și iresponsabil. Regulatorul trebuie sa acționeze foarte decent, confidențial, pentru ca acesta este specificul pieței, dar ei au aruncat o bomba. Nici ei nu iși dau seama de impactul acestei decizii. Cat de mare este paguba, nimeni nu știe și nici nu o poate calcula', a precizat Dan Adamescu.

El a precizat ca Astra are 2,6 milioane de asigurați, iar daca clienții și partenerii nu mai au incredere in companie, Astra moare.

Adamescu susține ca 'toata aceasta teroare' a inceput in toamna anului trecut, cand Astra a cumparat Axa Romania, filiala celui mare mare asigurator din lume. 'Axa ne-a invitat pe noi, pe VIG, cel mai mare asigurator din Austria, și Aegon, cea mai mare firma de profil din Olanda, sa cumparam, și am caștigat noi. A fost o lovitura de prestigiu extraordinara pentru Astra și pentru țara', susține Dan Adamescu.

El a precizat ca in urma preluarii AXA, capitalul Astra ar fi crescut cu 35 de milioane de euro. 'ASF nu a aprobat nici acum contractul de preluare a AXA. Aceasta preluare ar fi rezolvat toate problemele Astra, dar nu s-a vrut asta', a mai spus Adamescu.

In ceea ce privește protecția asiguraților, el a precizat ca aceștia nu sunt supuși niciunui risc. 'ASF are un fond de asigurare, daca nu ajunge, toți jucatorii trebuie sa acopere aceste sume, iar in final statul platește. Asiguratul nu are niciun risc', a subliniat Adamescu.

El a mai spus ca Astra a depus un plan de masuri, in decembrie 2013, care presupunea majorarea capitalului cu 140 de milioane de lei, insa acesta nu a fost discutat nici macar la nivelul ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a decis, marți, deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la compania Astra, cea mai mare societate de asigurari de pe piața romaneasca, a anunțat președintele ASF, Dan Radu Rușanu, intr-o conferința de presa.

Decizia ASF a fost luata dupa analiza raportului de control la societatea Astra și a unei note a Direcției de Supraveghere și Stabilitate Financiara din cadrul ASF.

Autoritatea a numit ca administrator special la Astra compania de consultanța financiara KPMG Advisory. Din calculele ASF, care vor fi puse la dispoziția administratorului special, Astra va avea nevoie de o majorare de capital semnificativa, urmand ca administratorul special sa stabileasca suma necesara.

Președintele ASF a precizat ca toate polițele de asigurare emise de Astra raman valabile pana la expirare.

Astra Asigurari activeaza pe piața romaneasca de peste doua decenii. Compania s-a desprins in 1991 din fostul ADAS, colosul asigurarilor deținut de statul roman. Compania a deschis doua sucursale in afara Romaniei, in Ungaria, la finalul anului 2010, respectiv in Slovacia in decembrie 2012.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.