Reteaua Corect

Acuzaţii fără precedent la adresa Walt Disney

Scris de newsreporter in 21 august 2019 la 11:13, in Business. 140 vizualizari Intra in discutie Taguriacuzatii, contabila, kuba, SEC, walt disney, whistleblower shortlinkhttp://crct.ro/nuSQ

O fostă contabilă, cu o carieră de aproape 20 de ani în birourile gigantului, devine whistleblower şi acuză compania că şi-a umflat veniturile cu miliarde de dolari în fiecare an, scrie Ziarul Financiar.

O fostă contabilă a companiei Walt Disney susţine că a devenit whistleblower şi că a împărtăşit cu autoritatea de supraveghere financiară americană (SEC), informaţii referitoare la faptul că gigantul American şi-ar fi umflat rapoartele de venituri timp de mai mulţi ani, potrivit MarketWatch.

Sandra Kuba, fost analist financiar senior în departamentul de operaţiuni cu venituri al Disney şi care a lucrat în companie timp de 18 ani, acuză că angajaţii din segmentul de business parcuri şi resorturi au raportat în mod sistematic venituri mai mari chiar şi cu miliarde de dolari, exploatând o eroare din software-ul de contabilitate al companiei.

Kuba susţine că s-a întâlnit deja cu oficialii SEC de mai multe ori pentru a discuta acuzaţiile.

Un purtător de cuvânt al Disney a declarat pentru sursa citată că gigantul a revizuit acuzaţiile fostei angajate şi că acestea nu ar avea o bază reală.

Declaraţiile făcute de Kuba către SEC subliniază mai multe moduri în care angajaţii ar fi umflat veniturile companiei, inclusive prin înregistrarea unor sume fictive de venituri din partide de golf care au fost de fapt gratuite sau din servicii care erau de fapt promoţii.

O altă metodă subliniată de Kuba în acuzaţiile ei era prin intermediul unor carduri cadou înregistrate în venituri cu 500 de dolari, când de fapt clienţii plateau doar 395 de dolari pentru el prin intermediul unui discount.

Tot în ceea ce priveşte cardurile cadou, Kuba spune că angajaţii înregistrau câteodată de două ori cardurile cadou, prima dată când clienţii le cumpărau şi a doua oară când le utilizau.

În declaraţiile sale către SEC, Kuba mai spune că erorile software-ului de contabilitate au făcut ca manipularea să fie dificil de urmări, deşi consecinţele ar putea fi semnificative. Într-un singur an contabil, 2008-2009, veniturile anuale ale Disney ar fi fost supraestimate cu 6 miliarde dolari, susţine Kuba.

Segmentul de parcuri şi resorturi al Disney a raportat venituri totale de 10,6 miliarde dolari în 2009, potrivit datelor SEC.

Kuba a declarat pentru sursa citată că a raportat pentru prima data că ar fi observat ceva în neregulă către management în 2013. A spus că nimeni nu i-a răspuns atunci. Mai târziu, i-a a ajuns cu îngrijorările la un executive senior în 2016, iar departamentul de audit intern al Disney a contactat-o însă o singură data fără ca discuţiile să se concretizeze.

Ea spune că a discutat cu SEC prima data în august 2017. O lună mai târziu a fost concediată de Disney.

În octombrie 2017, Kuba a denunţat la Departamentul Siguranţei în Muncă şi al Sănătăţii modul în care a fost concediată.

Răspunsul Disney a fost că acel contract a fost terminat pentru că „ea a dat dovadă de un tipar de plângeri împotriva colegilor fără motive reale, într-o manieră nepotrivită, disruptivă şi cu rea credinţă”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.