Reteaua Corect

Actiunile Nuclearelectrica pot fi subscrise in perioada 8-23 iulie

Investitorii vor putea subscrie pentru titluri Nuclearelectrica in perioada 8-23 iulie, limita minima a pretului fiind 11,2 lei/actiune, iar cea maxima, 15 lei/actiune, a declarat agentiei MEDIAFAX seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitrascu, informeaza Mediafax.

Gabriel Dumitrascu Gabriel Dumitrascu
Sursa imagine: zi-de-zi.ro

El a precizat ca prin aceasta oferta sunt vizati si investitori din Statele Unite ale Americii, aratand ca perioada de subscriere pentru pachetul de 10% din actiuni ofertat la Nuclearelectrica ar fi inceput cu o saptamana mai devreme daca Ziua Nationala a SUA nu era pe 4 iulie.

Limita minima si cea maxima a pretului pe actiune au fost decise in sedinta de miercuri a Guvernului.

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, a anuntat anterior caGuvernul spera sa obtina 300-350 milioane lei prin oferta de vanzare pe bursa a 10% din actiunile detinute de stat la Nuclearelectrica, o transa reprezentand 85% din aceste titluri urmand sa fie alocata investitorilor institutionali.

Numarul total de actiuni oferite este de 28.100.395 titluri nou emise, reprezentand 11,077% din capitalul social existent.

Actionarii privati existenti ai Nuclearelectrica vor avea drept de preferinta de subscriere pentru pachetul de actiuni nou emise.

Inainte de listarea la Bursa, Nuclearelectrica va emite actiuni noi, pentru majorarea capitalului cu 11,077%, din care 10% vor fi vandute la bursa, iar 1,077% vor putea fi cumparate de Fondul Proprietatea, in baza dreptului de preferinta.

Fondul Proprietatea detine in prezent 9,72% din actiunile Nuclearelectrica, insa cel mai probabil nu va cumpara actiunile care ii revin la majorarea capitalului, avand in vedere unele declaratii din luna aprilie ale managerului FP, Greg Konieczny. In AGA de bilant din luna aprilie, Konieczny le-a spus actionarilor ca Fondul Proprietatea ar participa la ofertele pe care le va derula statul doar daca va primi un discount foarte mare.

Daca actiunile ar fi fost vandute la pretul la care Fondul Proprietatea a evaluat participatia sa la Nuclearelectrica, la finele lunii aprilie, valoarea ofertei pentru 10% din titlurile producatorului de energie ar fi fost de aproape 666 milioane lei (154 milioane euro).

Listarea Nuclearelectrica este intermediata de consortiul format din firmele de brokeraj Swiss Capital si BT Securities.

Compania este sub autoritatea Ministerului Economiei, statul detinand 90,28% din actiuni.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.