Reteaua Corect

Acțiunile Tesla au crescut la un nivel record în plină pandemie

Scris de newsreporter in 07 iulie 2020 la 09:04, in Business. 541 vizualizari Intra in discutie Taguriactiuni, crestere, elon musk, tesla shortlinkhttp://crct.ro/nwkN

Acţiunile Tesla au crescut luni cu 13%, la un nivel record, continuând un avans de 40% în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare, după ce analiştii au majorat ţintele de preţ ale titlurilor, ca urmare a livrărilor trimestriale solide, transmite Reuters, conform news.ro, citat de Știrpesurse.ro.

Avansul de luni al acţiunilor Tesla  mărit capitalizarea de piaţă a companiei cu 30 de miliarde de dolari, eclipsând evaluarea actuală a Ford Motor, care este de 25 de miliarde de dolari.

JMP Securities a majorat preţul ţintă al acţiunilor Tesla de la 1.050 de dolari pe unitate la 1.500 de dolari pe unitate, după livrările de vehicule peste aşteptări raportate de Tesla, contrar declinului vânzărilor de la nivelul sectorului auto, declanşat de criza economică provocată de pandemia de coronavirus.

”Considerăm că întrebarea care trebuie pusă nu este dacă acţiunile sunt scumpe, la nivelul actual de evaluare, ci ce indică dezvoltarea şi poziţia concurenţială a companiei în legătură cu potenţialul acţiunilor în următorii câţiva ani”, a scris analistul JMP Securities Joseph Osha într-o notă adresată clienţilor, anticipând că vânzările anuale ale Tesla ar putea atinge 100 de miliarde de dolari până în 2025.

JPMorgan, care are rating ”subevaluat” pentru Tesla, şi-a majorat preţul ţintă pentru acţiunile companiei de la 275 de dolari la 295 de dolari, în timp ce Deutsche Bank l-a revizuit în urcare de la 900 de dolari la 1.000 de dolari.

Preţul ţintă mediu al analiştilor pentru acţiunile Tesla este de 675 de dolari, comparativ cu preţul actual de 1.372 de dolari, potrivit firmei de anliză a pieţei Refinitiv.

Datele solide privind livrările Tesla au mărit aşteptările ca producătorul american de automobile electrice să obţină profit în trimestrul al doilea, ceea ce ar duce la patru trimestre profitabile consecutive, o premieră în istoria companiei.

Cu toate acestea, mulţi investitori consideră că avansul de aproape 500% consemnat de titlurile Tesla în ultimul an este nesustenabil. Acţiunile Testa sunt tranzacţionare de 158 de ori profitul estimat, care este o evaluare extraordinat de ridicată, potrivit Refinitiv.

Tesla a livrat în trimestrul al doilea 90.650 de vehicule, cu mult peste estimările de 74.130 de vehicule, potrivit datelor Refinitiv. Compania a livrat 80.050 de SUV-uri Model Y şi automobile Model 3.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.