Reteaua Corect

Acțiunile Pfizer scad accelerat după ce a anunțat că nu va livra decât 50% din cantitatea

Scris de newsreporter in 04 decembrie 2020 la 12:08, in Business. 685 vizualizari Intra in discutie Taguriactiuni, pfizer, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nx2W

Acţiunile Pfizer au scăzut joi cu până la 3,1%, în urma informaţiilor că va livra doar jumătate din cantitatea de vaccinuri destinate Covid-19 prevăzută pentru 2020, relatează Știripesurse.

Acţiunile Pfizer au scăzut joi cu până la 3,1%, în urma informaţiilor, publicate de Dow Jones că va livra doar jumătate din cantitatea de vaccinuri destinate Covid-19 prevăzută iniţial pentru 2020, din cauza problemelor de aprovizionare cu materii prime, transmite Bloomberg, conform News.ro.

Pfizer şi-a redus pe parcursul anului ţintele de producţie pentru vaccinul împotriva noului coronavirus, în condiţiile în care producătorul american de medicamente a avut dificultăţi să îşi asigure toate materialele necesare pentru fabricarea vaccinurilor pe scară largă.

În comunicate publicate în septembrie, Pfizer anunţa că are ca obiectiv fabricarea a până la 100 de milioane de doze de vaccinuri în acest an. Dar, printr-o serie de comunicate publicate în noiembrie, compania a redus estimarea la până la 50 de milioane de doze.

Pfizer dezvoltă vaccinul pentru Covid-19 în colaborare cu compania germană BioNTech.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat joi, într-un comunicat, că factori multipli au încetinit compania, inclusiv timpul necesar pentru a se aproviziona cu cantităţi mari de materiile prime necesare la producerea vaccinurilor. Dar compania a anunţat că a finalizat crearea capacităţilor de producţie necesare şi că acum fabrică vaccinurile în ritm rapid.

”Dezvoltarea unui vaccin în acest ritm este fără precedent şi am realizat progrese fără precedent în timp ce am avansat în necunoscut”, a declarat purtătorul de cuvânt, Amy Rose.

Aceasta a spus mai ales că ”creşterea lanţului de aprovizionare cu materii prime a durat mai mult decât ne-am aşteptat”.

Modificările liniilor de producţie a vaccinului ân SUA şi Europa au fost finalizate, a adăugat Rose.

”Dozele finite sunt produse într-un ritm rapid. Avem încredere în capacitatea noastră de a furniza 1,3 miliarde de doze până la sfârşitul anului 2021”, a arătat aceasta.

Anterior, Wall Street Journal a relatat că problemele legate de lanţul de aprovizionare au determinat producătorul de medicamente din New York să reducă numărul de vaccinuri pe care se aşteaptă să le livreze la nivel mondial în acest an.

Acest lucru a condus la scăderea acţiunilor Pfizer cu până la 3,1% şi a determinat scăderea generalizată a bursei. S&P 500 a încheiat tranzacţionarea de joi în declin cu 0,1%.

Vaccinul care trebuie administrat în două doze, bazat pe o tehnologie numită mesager ARN, a fost autorizat pentru utilizare de către autorităţile de reglementare din Marea Britanie, în această săptămână, şi a fost depusă o solicitare pentru o autorizaţie de utilizare de urgenţă din partea Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente.

Un studiu clinic efectuat pe 44.000 de participanţi a arătat că vaccinul are o eficacitate de 95% în prevenirea Covid-19.

În timp ce Pfizer are încredere că are materialele de care are nevoie, informaţiile de joi au reamintit că lumea depinde de producţia de masă la o viteză şi la un volum fără precedent pentru a pune capăt pandemiei.

Orice problemă apărută în procesul de fabricaţie ar putea întârzia debutul redresării economice globale.

Compania Moderna, care a prezentat, de asemenea, un vaccin pe bază de mesager ARN la FDA, pentru autorizarea de urgenţă a acestuia, a declarat, joi, într-un comunicat, că va avea între 100 şi 125 de milioane de doze disponibile la nivel global în primul trimestru al anului 2021.

Gus Perna, directorul programuluiOperation Warp Speed al SUA, a declarat că SUA vor distribui 40 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului, suficiente pentru 20 de milioane de oameni.

Marea Britanie a precomandat 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer. La 4 noiembrie, cu cinci zile înainte ca Pfizer să-şi reducă obiectivul de producţie, Kate Bingham, preşedinta Vaccine Taskforce din Marea Britanie, a declarat că 10 milioane ar putea fi livrate până la sfârşitul anului.

Joi, secretarul britanic pentru Sănătate, Matt Hancock, a declarat că un lot iniţial de 800.000 de doze de vaccinuri vor fi administrat începând cu săptămâna viitoare şi că ”nu este nerezonabil” să se aştepte la administrarea a 5 milioane de doze până la sfârşitul anului - sugerând că Marea Britanie şi-a redus deja aşteptările cu privire la cât de multe vaccinuri poate livra Pfizer anul acesta.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.