Reteaua Corect

Acţiunile Nokia au scăzut la minimul ultimilor trei ani

Scris de newsreporter in 06 decembrie 2023 la 11:51, in Business. 305 vizualizari Intra in discutie Taguriacord, actiuni, Ericsson, minim, nokia, sua shortlinkhttp://crct.ro/nCj4

Acţiunile companiei finlandeze Nokia au scăzut marţi la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, deoarece compania de telecomunicaţii a pierdut în favoarea Ericsson un acord major cu AT&T pentru lansarea unei noi reţele în SUA, transmite CNBC, conform Agerpres, citat de Știripesurse.

Acţiunile Nokia listate la Helsinki au scăzut cu 7%, la vestea că AT&T va colabora cu rivalul suedez Ericsson, care va produce echipamente 5G pentru proiect la fabrica sa din Lewisville, Texas.

Titlurile Ericsson listate la Stockholm au crescut cu 7,4%.

Cheltuielile AT&T vor fi aproape de 14 miliarde de dolari peste contractul său de cinci ani cu Ericsson, au declarat companiile luni seara.

Parteneriatul acoperă implementarea unei reţele de acces radio deschise (Open RAN) în SUA, pe care AT&T se aşteaptă să o utilizeze pentru 70% din traficul reţelei fără fir, până la sfârşitul anului 2026.

Decizia dă Nokia o lovitură semnificativă prin pierderea cotei de piaţă ca furnizor al AT&T, care va presupune înlocuirea echipamentelor Nokia existente în mai multe locuri.

CEO-ul Nokia, Pekka Lundmark, a calificat vestea ”dezamăgitoare”, dar a spus că compania a rămas ”pe deplin angajată” în Open RAN şi are o strategie de diversificare a afacerii şi de îmbunătăţire a profitabilităţii.

Firma se confruntă deja cu o imagine financiară tulbure, în urma unei scăderi a câştigurilor sale din trimestrul al treilea, pe măsură ce clienţii reduc costurile.

Luni, compania a declarat că se aşteaptă ca veniturile provenite de la AT&T, la divizia sa de reţele mobile, care a reprezentat 5%-8% din vânzările nete din anul până în prezent, să scadă în următorii doi până la trei ani. Anticipează că divizia va rămâne profitabilă, dar a semnalat o întârziere în calendarul său pentru atingerea unei marje de operare de două cifre de până la doi ani.

Potrivit Nokia, un plan de reducere a costurilor, pe care l-a anunţat în octombrie şi care va reduce până la 14.000 de locuri de muncă, ar atenua parţial impactul deciziei AT&T.

Nokia va continua să furnizeze AT&T produse şi servicii în diverse alte domenii.

Titanul american AT&T colaborează şi cu firme precum Fujitsu, Intel şi Dell din Japonia.

Reţelele deschise RAN sau ORAN reprezintă o schimbare a costurilor şi a reducerii energiei necesare pentru firmele de telecomunicaţii, pentru a utiliza software şi echipamente bazate pe cloud de la mai mulţi furnizori, mai degrabă decât echipamente proprietare furnizate de un număr mai mic de companii mari care nu lucrează împreună.

Mişcarea s-a confruntat cu o oarecare rezistenţă din partea vânzătorilor, din cauza preocupărilor legate de pierderea oportunităţilor de afaceri.

”Prin această colaborare, vom deschide reţele de acces radio, vom stimula inovaţia, vom stimula concurenţa şi vom conecta mai mulţi americani cu 5G şi fibră”, a declarat Chris Sambar, vicepreşedinte executiv al AT&T Network, într-o declaraţie de luni.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.