Reteaua Corect

Acţiunile Bittnet vor intra din 22 martie în structura indicilor FTSE

Scris de newsreporter in 22 februarie 2021 la 11:27, in Business. 344 vizualizari Intra in discutie Taguriactiuni, Bittnet, ftse shortlinkhttp://crct.ro/nxqu

Acţiunile Bittnet (BNET), prima companie din IT listată la Bucureşti, vor intra din 22 martie în indicii FTSE Global Micro Cap şi FTSE Total-Cap, în urma celei mai recente revizuiri semestriale a indicilor FTSE Russell. În urma acestei decizii, România va avea patru acţiuni în indicii FTSE Russell: Bittnet Systems şi TeraPlast (TRP) în indicii FTSE Global Micro Cap şi FTSE Total-Cap, iar acţiunile Banca Transilvania (TLV) şi Nuclearelectrica (SNN) în indicii pentru Pieţe Emergente, scrie ZF,

„Anunţul FTSE Russell de a include acţiunile Bittnet în indicii săi globali ne aduce multe satisfacţii, deoarece reprezintă încă o confirmare a faptului că şi companiile antreprenoriale, uneori etichetate prea uşor ca fiind «mici», pot aduce lichiditate semnificativă în piaţă. Cred că această decizie a FTSE Russell, la cinci luni de la includerea acţiunilor BNET în indicele BET-XT, ar trebui să dubleze semnalul pentru investitorii profesionişti locali, de a-şi diversifica portofoliile, oferind expunere atât de necesară într-o companie de IT cu creştere accelerată. Dar, cel mai important, mulţumim tuturor acţionarilor noştri care, în ultimii şase ani, au tranzacţionat atât de activ acţiuni BNET - includerea noastră în indicii FTSE Russell reprezentând adevărata mărturie a puterii şi influenţei pe care aceştia o au asupra pieţei de capital locale”, a spus Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet Systems.

Mihai şi Cristian Logofătu, fondatorii companiei, deţin împreună 34% din capitalul social al emitentului, iar Căpăţînă-Groşanu Răzvan are o participaţie de 12,3%, restul de acţiuni fiind tranzacţionate la liber.

Lista finală a companiilor care urmează să fie incluse în aceşti indici va fi anunţată pe 5 martie.

Titlurile Teraplast au fost incluse în cei doi indici în septembrie 2020, când România a fost promovată efectiv la statutul de Piaţă Emergentă, prin includerea în indicele pentru Pieţe Emergente a acţiunilor Băncii Transilvania şi Nuclearelectrica.

„Anunţul FTSE Russell este o veste foarte importantă pentru întreaga piaţă de capital şi cu atât mai mult pentru toţi cei care au ales să investească în acţiunile Bittnet. Promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă are beneficii nu doar pentru companiile care intră în indicii pentru Pieţe Emergente, ci şi pentru alte companii care odată cu includerea în indicii pentru microcaps, intră pe radarele unor noi investitori internaţionali care urmăresc aceşti indici. Includerea acţiunilor Bittnet în cei doi indici FTSE Russell, la nouă luni de la promovarea companiei de pe AeRO pe Piaţa Reglementată, demonstrează că piaţa de capital validează poveştile de succes ale companiilor”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.