Reteaua Corect

88 de miliarde de dolari pentru reconstruirea Irakului

Reconstruirea Irakului după mai mulţi ani de război şi turbulenţe economice va costa aproximativ 88,2 miliarde de dolari, a anunţat luni Ministerul irakian al Dezvoltării, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Ziarul Financiar.

În cadrul unei conferinţe internaţionale în Kuweit, Qusay Abdulfattah, director în cadrul Ministerului Dezvoltării, a declarat că aproximativ 22 de miliarde de dolari sunt necesare pe termen scurt, iar alte 65 de miliarde de dolari trebuie alocate pe termen mediu.

Sectorul locuinţelor are cea mai urgentă nevoie de fonduri, a mai precizat oficialul guvernamental irakian.

Reprezentanţii din întreaga lume, în special ţările dezvoltate, Orientul Mijlociu, donatori internaţionali, ONU şi agenţii globale de asistenţă umanitară, participă luni la Conferinţa Internaţională pentru Reconstruirea Irakului.

Discuţiile vor viza alocarea de fonduri pentru reconstruirea ţării devastate de război şi asigurarea unor fonduri de urgenţă pentru milioanele de bărbaţi, femei şi copii afectaţi de confruntările comunităţii internaţionale cu organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic.

Pe agenda evenimentului se mai află subiectele reabilitării psihologice şi sociale din Irak, creşterea nivelului de educaţie, îmbunătăţirea sistemului de sănătate.

 

Organizaţiile neguvernamentale prezente la conferinţa internaţională din Kuweit au convenit să aloce 330 de milioane de dolari sub formă de ajutor umanitar către Irak.

Statele Unite, care conduc o coaliţie internaţională de susţinere a Irakului în lupta împotriva Stat Islamic, nu-şi vor lua niciun angajament financiar în cadrul evenimentului de luni, potrivit oficialilor americani.

Mahdi al-Alaq, secretarul general al Consiliului de Miniştri din Irak, a declarat că naţiunile ar putea ajuta şi dacă vor acţiona ca garant în faţa unor creditori, astfel încât Irakul să obţină împrumuturi cu dobândă mică pentru finanţarea proiectelor de infrastructură.

Aproximativ 138.000 de locuinţe din Irak au fost distruse în urma confruntărilor violente din ultimii ani, iar peste 2,5 milioane de cetăţeni irakieni au fost strămutaţi, conform datelor guvernului de la Bagdad.

  

 


Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.