Reteaua Corect

Van Gogh bate toate recordurile în Orsay cu aproape 800.000 de vizitatori

Scris de newsreporter in 10 februarie 2024 la 12:11, in Arts. 374 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCDS

Expoziția "Van Gogh în Auvers-sur-Oise, ultimele luni" care a avut loc între 3 octombrie și 4 februarie, a permis Muzeului d'Orsay să înregistreze cea mai mare participare de la deschiderea sa în 1986. Joi, Musée d'Orsay a anunțat un "record istoric" de prezență, cu 794.000 de vizitatori, la expoziția eveniment Van Gogh din Auvers-sur-Oise, care s-a încheiat pe 4 februarie. "Prezentată în perioada 3 octombrie 2023 – 4 februarie 2024, expoziția a atras 793.556 de vizitatori, sau o medie zilnică de 7.181 de vizitatori pe parcursul a 108 zile de deschidere", a precizat muzeul într-un comunicat, informează Rador Radio România, conform Știripesurse.

"Aceasta este cea mai bună participare la expoziție de la deschiderea muzeului (în 1986) înaintea lui Edvard Munch și a expoziției sale "Un poème de vie, d'amour et de mort" în 2022 (724.414 vizitatori) și Picasso avec "Bleu et Rose" în 2018 (670.667 de vizitatori)", a adăugat instituţia.

Intitulată "Van Gogh în Auvers-sur-Oise, ultimele luni", această expoziție s-a concentrat pe ultimele momente petrecute de acest monstru sacru al picturii în acest orășel de lângă Paris unde s-a sinucis pe un câmp în 1890, la 37 de ani, după ce pictase 74 de tablouri acolo în 70 de zile. Printre acestea s-au numărat picturi iconice precum "Doctor Paul Gachet", "Biserica Auvers-sur-Oise", "Câmpul de grâu cu corbi" sau "Rădăcini".

Expoziția a prezentat, de asemenea, o experiență de realitate virtuală interactivă și captivantă în centrul paletei lui Van Gogh. Au avut loc și întâlniri, inclusiv una cu Wouter Van der Veen, directorul științific al Institutului Van Gogh. A fost prima expoziție majoră dedicată lucrărilor create de Van Gogh în ultimele două luni de viață și "reuşita unor ani de cercetare", potrivit muzeului. "Această expoziție a dovedit că, până la final, Van Gogh s-a reinventat și a deschis noi drumuri pentru artă: la Auvers, a găsit noi subiecte, a dezvoltat un stil mai sintetic, compus în diferite formate, continuă să trezească culorile lumii inventând combinații noi, mereu cu această expresivitate incredibilă care face ca un Van Gogh să semene doar cu Van Gogh!", declară Christophe Leribault , președintele muzeelor ​​Orsay și Orangerie.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.