Reteaua Corect
Octavian Andronic

Un optimist incurabil: Radu F Alexandru

Scris de Octavian Andronic in 16 octombrie 2016 la 11:46, in Arts. 102 vizualizari Intra in discutie Taguriactori, optimist, Radu F Alexandru, spectacol, spectatorul shortlinkhttp://crct.ro/npbU

”Sunt optimist!” - proclamă, în caietul-program al spectacolului autorul Radu F Alexandru, continuând: ”De 25 de ani stau în măruntaiele cașalotului al cărui nume sfânt este ROMÂNIA, timp în care i-am studiat cu maximă atenție felul în care viețuiește, articulațiile, nervurile, comportamentul în varii situații și, cel mai important, perspectiva unor mutații spre o altă treaptă de dezvoltare a organismelor vii: eventual, mai înaltă. Nici un pericol: totul este temeinic, nimic nu va fi supus schimbării!”.

Halal optimism! - va spune, ca și mine, spectatorul obișnuit, la finele celor două ore  în care patru actori trec, parcă, în revistă toate păcatele sistemului și ale societății, constatând că generația matură a făcătorilor de politică se pupă, în Piața Endependenții cu cea tânără, parafând un straniu pact între dinozauri și mamifere, al cărui final este previzibil: primii vor fi consumați rapid de cștre ceilalți, mult mai apți de a face față schimbărilor ”climatice”.
Trăitor în acest mediu vreme de mai multe mandate parlamentare, autorul a distilat în portretele celor patru personaje trăsăturile de caracter ale unor categorii care domină ”scena” publică. A facut-o cu inteligență și talent, ajutându-ne să recunoaștem în portretele-robot personaje devenite familiare  prin impact mediatic: politicianul veros, uns cu toate alifiile, nevasta snoabă și ușuratică, belferul naiv dar setos de un trai mai bun și ultima, dar nu cea de pe urmă - exponenta noii generații cinice și crude: Luminița, cea care așteaptă, la capătul tunelului, prada, pentru a-și depăși condiția modestă pe seama  lăcomiei și trufiei a celor care au ocupat locurile la masa înfruptării din jertfa patriotică.
Mircea Cornișteanu s-a ”jucat” cu această partitură, în ciuda frustrării intime provocată de suspiciunea - corectă - ca batem pasul pe loc, în ritmul Odei Bucuriei prelinsă în Hora Stacatto, îndepărtându-ne de capătul tunelului la care luminița speranței abia mai pâlpâie. Iar pentru cei patru protagoniști - Bebe Cotimanis, Monica Davidescu/Iuliana Moise, Dragoș Stemate și Alexandra Poiană - reprezentația constituie, vizibil cu ochiul liber, un mare prilej de bucurie artistică. Totul se întâmplă în extrem de potrivita Sală Atelier a Naționalului.

Sursa: Amosnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.