Reteaua Corect

Un şomer a amenajat o sală de lectură în scara unui bloc din Drobeta Turnu Severin

Scris de newsreporter in 17 iulie 2017 la 14:32, in Arts. 462 vizualizari Intra in discutie Taguribloc, drobeta turnu severin, sala de lectura, scara, somer shortlinkhttp://crct.ro/nrbe

O sală de lectură a fost amenajată într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin, un locatar al blocului, care şi-a pierdut locul de muncă fiind cel care a luat iniţiativa, în speranţa că îi va convinge şi pe tineri să se îndrepte către citit, transmite MEDIAFAX.

Pe scara blocului din Drobeta Turnu Severin a fost pus un raft pe care sunt aşezate mai multe cărţi, două fotolii, dar şi o măsuţă, spaţiul fiind transformat în sală de lectură.

Marius Drăghici, unul dintre locatarii blocului, este cel care a avut iniţiativa. Omul a lucrat la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, iar acum este şomer. Pasionat de citit, omul s-a gândit că îşi poate convinge şi vecinii, în special pe cei mai tineri, să se îndrepte spre lectură.

„Ideea a plecat de la acest cuier, n-am mai avut nevoie de el şi l-am adus jos. Punându-l aici, m-am gândit că ar fi necesar să pun ceva pe el. Am foarte multe cărţi, sunt pasionat de lectură şi am zis totuşi să pun o carte. Sunt foarte mulţi tineri pe scară şi m-am gândit că poate nu au posibilitatea să-şi cumpere o carte şi am zis să pun aici, citesc şi să o aducă înapoi. Foarte mult tineret în ziua de azi nu se mai ocupă cu cititul, folosesc facebook, telefoane, calculatoare”, a afirmat Marius Drăghici.

Un vecin a adus două fotolii, pentru ca doritorii să poată citi chiar în scara blocului.

„Fotoliile şi măsuţa le-a adus un vecin. Participăm toţi să ne facem scara frumoasă. Vecinii au fost foarte încântaţi de această idee. Poate citi oricine, dar să le aducă înapoi, nu costă absolut nimic. Doar interes faţă de lectură să fie. Vecinii stau aici şi citesc, de multe ori îşi lasă semne în carte”, a mai spus Marius Drăghici.

Chiar şi locatari de la scări învecinate vin şi împrumută cărţi, mai spune bărbatul, el fiind cel care a adus cele mai multe dintre volumele aflate în mica sală de lectură.

Deşi reticenţi la început, chiar şi tinerii au început să citească.

„Când le spun, nu sunt chiar aşa încântaţi, strâmbă din nas. Dar încet - încet am reuşit să facem câţiva tineri să citească. Au luat cărţile acasă, au venit, au citit. Le-am pus întrebări, din ce au citit şi se vede că au citit”, a mai spus bărbatul.

Severinenii au rămas impresionaţi de ideea bărbatului, un agent imobiliar afirmând că nu mai există un astfel de spaţiu în oraş.

„Este prima scară din Drobeta Turnu Severin, şi am văzut multe, care are aşa ceva, un loc unde poţi să citeşti, o scară curată, cu leduri, cu tablouri. Şi chiar se menţine curat. De 13 ani eu nu am văzut aşa ceva în oraş”, a spus Cătălin Golumbină, agent imobiliar.

Marius Drăghici spune că mai întâi a adus, în mica bibliotecă, cărţi uşor de citit, pentru a stârni interesul vecinilor, dar şi că în curând va aduce cărţi „mai valoroase”.

El a mărturisit că citeşte chiar şi trei cărţi pe săptămână şi speră să fie o sursă de inspiraţie pentru tinerii care azi sunt atraşi mai mult de gadgeturi.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.