Reteaua Corect

Un mare hit al trupei Queen, victima 'noii politici corecte'

Scris de newsreporter in 22 august 2023 la 10:06, in Arts. 482 vizualizari Intra in discutie TaguriFat Bottomed Girls, meodie, queen shortlinkhttp://crct.ro/nBNn

Clasicul hit din 1978 al legendarei trupe rock Queen, "Fat Bottomed Girls", a devenit cea mai recentă victimă a culturii de anulare, după ce piesa a fost eliminată din noua colecție de mari hituri a trupei pentru tinerii ascultători, care a debutat pe platforma audio Yoto, scrie Fox News, potrivit Știripesurse.

Deși mutarea melodiilor pe platformă are ca scop să le prezinte Queen copiilor, unii critică decizia de a omite melodia din lista de melodii, criticând mișcarea ca fiind "deșteaptă" sau "ridicolă".

"'Este discuția industriei muzicale, nimeni nu-și poate da seama de ce un cântec atât de binevoitor și amuzant nu poate fi acceptabil în societatea de astăzi", a declarat un profesionist din industria muzicală - al cărui nume nu a fost dezvăluit - pentru publicația britanică The Daily Mail.

"Este o trezire care a luat-o razna. De ce să nu apreciem oamenii de toate formele și mărimile, așa cum societatea spune că ar trebui să facem, în loc să scăpăm de ea?".

Colaboratorul Fox News Joe Concha, care a intervenit luni, a criticat omisiunea ca fiind "complet ridicolă", spunând prezentatorilor "Fox & Friends First" Todd Piro și Carley Shimkus că trupa "și-a asumat riscuri" și a împins plicul cu inovația și muzica lor "incorectă din punct de vedere politic".

"Să spui: 'În regulă, acel cântec nu a existat niciodată' este complet ridicol. Și, apropo, efectul de bumerang va fi că mai mulți oameni vor descărca acel cântec decât ar fi făcut-o vreodată înainte, 40 de ani mai târziu", a spus el. "Acesta este doar un alt exemplu de 'go woke, go broke', dar cred că nu poți să fii falit din moment ce au făcut milioane și milioane".

Melodia a devenit un element de bază printre hiturile grupului de rock clasic, alături de piese precum "We Will Rock You", "We Are the Champions" și "Bohemian Rhapsody", și a apărut pe albumul Greatest Hits din 1981, dar odată cu noua versiune, unele dintre piesele clasice au fost însoțite de un avertisment privind conținutul online, potrivit The Daily Telegraph.

Yoto a numit albumul "introducerea ideală în muzica Queen pentru tinerii iubitori de muzică" pe pagina sa de internet, continuând cu o notă care îi avertizează pe părinți că unele dintre piesele trupei conțin teme pentru adulți, inclusiv "referințe ocazionale la violență și droguri".

"Acestea sunt înregistrările originale și needitate. Deși nu sunt folosite înjurături, se recomandă discreție parentală atunci când se difuzează acest conținut copiilor mai mici sau în preajma acestora", adaugă nota.

"Copiii ar trebui să aibă acces la o ofertă muzicală bogată și variată, astfel încât să le fie cultivată dragostea pentru muzică de toate felurile pe tot parcursul vieții. Suntem încântați să lansăm iconicului album Greatest Hits 1 al trupei Queen ca prima noastră lansare."

Fox News Digital a contactat și Universal Music U.K. pentru comentarii, dar nu a primit un răspuns la timp pentru publicare.

Video pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.