Reteaua Corect

Un bărbat a cumpărat o schiță cu 30 de dolari și a aflat apoi că valorează 10 milioane

Scris de newsreporter in 07 februarie 2022 la 10:49, in Arts. 507 vizualizari Intra in discutie Tagurialbrecht durer, dolari, schita, targ de vechituri shortlinkhttp://crct.ro/nz7k

O schiță cumpărată cu 30 de dolari la un târg de vechituri din statul american Massachusetts s-a dovedit a fi opera faimosului artist al Renașterii Albrecht Dürer. Experții spun acum că valorează cel puțin 10 milioane de dolari, relatează CNN, potrivit Digi24.

Potrivit Agnews Gallery, casa de licitații din Londra unde se află acum opera de artă, Albrecht Dürer, care a murit în 1528, este considerat atât cel mai mare artist german al timpului său, cât și unul dintre cei mai importanți artiști și intelectuali ai Renașterii europene.

Desenul redescoperit se intitulează „Fecioara cu Pruncul”. Deoarece cariera și moștenirea lui Dürer au fost studiate în profunzime de la moartea sa, este extrem de rar să găsești lucrări necunoscute, iar Agnews a spus că această schiță a fost „subiectul unui mare interes de la descoperirea ei”.

Colecționarul de artă Clifford Schorer din Boston, care este consultant al galeriei, a povestit pentru CNN că a dat peste opera de artă, despre care se crede că a fost finalizată în 1503, din întâmplare, în drum spre o petrecere în Massachusetts, în 2019.

Trebuia să cumpere un cadou, așa că a intrat într-o librărie. Acolo, librarul i-a spus că un prieten al său are un desen de Dürer și l-a întrebat dacă vrea să-l vadă. Schorer a fost de acord, dar nu credea că poate fi vorba de o operă a marelui pictor.

Schița  fusese cumpărată de la un târg de vechituri, cu 30 de dolari, și era vândută de un arhitect care o primise de la tatăl său, comerciant de artă, a spus Schorer.

Când a văzut schița, Schorer a fost surprins de calitatea acesteia.

Cred că este fie cel mai mare fals pe care l-am văzut vreodată, fie o capodoperă”, a fost reacția lui.

Schorer a povestit cum a început o călătorie de trei ani pentru a verifica opera de artă, care a implicat a 17 zboruri internaționale în jurul lumii pentru a consulta experți.

Demersurile au inclus o masă rotundă la British Museum din Londra în decembrie anul trecut, unde desenul a fost examinat de cercetători din domeniu alături de alte lucrări pe hârtie ale lui Dürer, a spus Schorer . El a adăugat că opera de artă a fost supusă unei analize tehnice a vechimii și poartă semnul distinctiv al artistului.

Digi24

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.